Mars månad handlar om ekonomi

9 months ago

Mars månad handlar om ekonomi

Reklam för egen verksamhet: Friday Lab


Igår pratade Maja och jag
länge om Friday Lab, hur vi ska utveckla det och vilken sorts investeringar som krävs. Det är väldigt kul att ha ett företag med en god vän, sitta och spåna idéer och känna att man verkligen kommer fram till något. Vi kom bland annat överens om att öppna upp communityt för en handfull nya medlemmar varje månad.

Friday Lab Community föddes ursprungligen ur den allra första kursen vi ordnade och deltagarna vägrade acceptera att det var slut. De gillade helt enkelt varandra (och formatet kanske) för mycket. Maja och jag kom då på att en fortsättning kunde vara ett community för dem som gått kursen. Där skulle man i en lite större grupp kunna utbyta tankar, sätta mål, strukturera upp sina veckor, tipsa och peppa och stöda. Diskussionerna i communityt kan vara allt från bra restauranger i Berlin, till hur mycket man be om i löneanspråk, kolla varandras CV:n och så vidare. Folk anlitar också varandra och tipsar varandra om jobb, kul kurser och lunch/AW:n i olika städer. Ibland behöver man bara skriva av sig efter en rutten dag och får lite kärlek. Äh, ni fattar.

Maja och jag beslöt oss i alla fall igår för att öppna upp community för en handfull personer som inte gått Friday Lab. Varje månad har vi ett tema och i mars blir det ekonomi. Vi tar in föreläsare som pratar om privatekonomi, företagande, hur man ska gå till väga med sparande och försäkringar. För några år sedan hade jag personligen fallit i koma av tristess över ett sånt här tema, men nuförtiden tycker jag att det är väldigt intressant. Eller främst tycker jag om känslan av att ha koll. S

Senare har vi teman kring kreativitet, skrivande, att veta sitt eget värde som egenföretagare och att lära sig löneförhandla. Då ska vi också ta in föreläsare. Ja, ja det jag ville säga med det här långa inlägget är att det vore kul om ni hängde på i Friday Lab Community.

Emma Forss · 9 months ago
Vad härligt med ett community! Låter ju helt fantastiskt! Man vill ju verkligen bli en del av den! <3

Peppe Öhman · 9 months ago
Kom med! Lovar att det är bra Ingen som gått med har ännu slutat.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.