Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Happy Galentine’s day | February 14, 2020 | The Way We Play

Happy galentine’s day

3 years ago

Här i USA går folk bananas inför Valentine’s Day. Magnus sögs med i hysterin och var på vippen att beställa en blombukett för 400 dollar (Magnus har ingen uppfattning om dyrt versus billigt), sen lugnade han ner sig och lät bli. Jag är inte ens speciellt förtjust i snittblommor. Tycker att det är så tråkigt att se dem dö en långsam död framför mig. Nu finns det kanske mer närodlade blommor i Kalifornien än i Norden, men klimatmässigt är fredagsbuketten ingen bra grej.

ÄH, det var inte meningen att skapa dålig stämning så här på Alla hjärtans dag. Det jag ville säga är att man i Finland firar den lite mer nertonade, men otroligt fina vändagen. Fokus bort från den romantiska kärleken och sikte på vänskap. Jag är så otroligt tacksam för mina vänner både här och på andra sidan jorden. Vet ni hur lyckligt lottad jag är, det går knappast en dag utan att någon hör av sig med en snäll/rolig/informativ kommentar på olika sociala medier.

Idag skickade Maja också listan på den anmälda till våra två Friday Lab-kurser och när jag läste om kvinnorna som anmält sig blev jag så uppspelt eftersom jag VET att de flesta kommer att bli vänner (också mina!) och stötta, heja på varandra, komma med råd och så vidare. Så otroligt glad för det nätverket.

Och NI DÅ! Tack för att ni hänger här och kommenterar och skriver smarta och snälla saker! Vänskap kommer i så många olika former och förtjänar verkligen en festdag. Höj ett glas bubbel för era vänner idag! Nu märker jag att jag låter exkluderande gentemot de som känner sig ensamma. Ingen ska behöva vara ensam, vi måste styra upp det. Förslag tages emot i kommentarsfältet.

MC · 3 years ago
Haha tack för att du skrev det där om snittblommor. Jag har sagt samma till mina nära och kära som tycker att jag är helmärklig. De enda snittblommor jag gillar är tulpaner, eftersom löken så att säga finns kvar... Vissa har ”vänner efterlyses”-inlägg i sina bloggar då många av läsarna borde trivas ihop då de ofta har gemensamma nämnare iom att de läser samma blogg. Då skriver man helt enkelt en kommentar om sig själv, var man bor osv så kan man kontakta varandra. Fint! Här firas alla hjärtans dag med en hederlig kräksjuka.

Peppe Öhman · 3 years ago
Undrar om min blogg är tillräckligt stor för ett vänner efterlyses-inlägg? Kan alltid testa! Och ja, snittblommor är vackra, men onödiga.

Pernilla · 3 years ago
Jag höjer ett glas bubbel för gamla vänner och för vår nya vänskap Peppe! Gillar "vänner-efterlyses"-inlägg. Sen kan man också gå med i Friday Lab, för där är vi många som fått nya vänner.

Peppe Öhman · 3 years ago
Bra idé! Och jag skålar här på andra sidan! <3

Cecilia · 3 years ago
På jobbet idag, berättade jag om vändagen! Tycker att det verkar vara en fin dag, minns att man som singel tyckte att alla hjärtans dag var rätt pestig, inte en dag när jag slog klackarna i taket direkt. Snittblommor är överskattat, gillar tulpaner och går ofta bonanza på våren. Gillar även pioner...

Peppe Öhman · 3 years ago
Bra gjort av dig! Vänskapen hör till det finaste vi har.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.