Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Tre bra poddavsnitt | January 30, 2020 | The Way We Play

Tre bra poddavsnitt

3 years ago

Tre bra poddavsnitt

Jag lade upp en bild på Mellan radernas instakonto för att uppmärksamma folk om att det kommit ut ett nytt avsnitt och där hade någon skrivit och tackat för all läsinspiration hon fått genom podden. Jag blev såklart glad. Fasiken så glad jag blir för varje meddelande, kommentar, mail eller annat där folk tagit sig tid för att skriva att de uppskattat det jag gjort.

Jaja, det här blogginlägget tänkte jag ägna åt att lista tre bra poddavsnitt. Tror att det var Jenny som för länge sen önskade sig specifika avsnitt istället för hela säsonger. (Ni får förresten hemskt gärna tipsa mig om ni har nån bra på lager. Mina kriterier är: Ej två kompisar som snickesnackar, jag vill lära mig något, det ska vara välproducerat).

Fivethirtyeight har ett bra och lite upprörande avsnitt, When women run, där kvinnor i politiken berättar om hur de blivit behandlade. Vissa säger (alla republikaner) att de inte tror de blivit särbehandlade på grund av sin könstillhörighet, medan majoriteten berättar rent av hårresande historier om sexismen de utsatts för.

P1 Dokumentär: Gamer Mordplanen. En 12-årig pojke planerar att döda andra barn och skriver om det i en chattgrupp för datorspelare. Ingen försöker stoppa honom, istället börjar flera heja på och ge råd.

The Daily: A small towns fight over America’s biggest sport. Om hur farligt amerikansk fotboll egentligen är (det är inte nödvändigtvis dede stora smällarna, utan de återkommande små) och om hur föräldrar till vita barn väljer bort sporten, medan svarta och latinos fortfarande väljer fotbollen i hopp om stipendier som kan ta in barnen på college.

Jennifer · 3 years ago
Jag lyssnade på P3 historia igår om Coco Chanel och tyckte det var ganska spännande att höra hennes historia. P3 historia lyckas ju iofs alltid göra det spännande. Det var hennes liv, motgång, framgång och om första och andra världskrigen som hon genomlevde. https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1431120?programid=5067

Peppe Öhman · 3 years ago
Bra tips! Tack! Den ska jag lyssna på.

Hanna · 3 years ago
Jag har just "upptäckt" Mellan raderna och tycker jättemycket om den! För någon orsak var jag rädd att ni skulle spoila böckerna, men var väldigt glad att märka att det mera är så att ni tar avstamp i böckerna för att snacka om relevanta och intressanta grejer. Heja!

Peppe Öhman · 3 years ago
Vi försöker att undvika spoilers, men ibland slinker det en med. Och TACK för att du lyssnar och tog dig tid att skriva! <3

Anna · 3 years ago
Jag gillar "Skyldig?" Två försvarsadvokater som pratar om aktuella fall (oftast) från försvarets synvinkel. Sen P3 Dystopia och USA-Podden.

Linda · 3 years ago
Yles Nyhetspodden! C 15-20 minuters analys av nånting dagsaktuellt, med inbjuden sakkännare. Mycket effektivt och lärorikt. Men den kände du säkert till redan.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.