Rutten morsa

4 years ago

Rutten morsa

Imorse hade jag hällt upp fel flingor åt Vidar som givetvis klagade. Sedan sa min son att han tröttnat på ramen till lunch (fair enough, det har han ätit i flera år) och önskade sig en skinkmacka med senap istället. Jag var på dåligt humör eftersom jag precis hade tömt diskmaskinen, plockat upp efter folk och serverat fel flingor och frågade om han inte längre var vegetarian. Vidde beslöt sig nämligen att bli vegetarian efter att han i somras fiskade upp gäng abborrar och insåg att man är tvungen att döda levande varelser om man ska äta kött.

Vidar svarade vänligt att han väl kan äta kött nån enstaka gång. Det är såklart rimligt, men eftersom jag var på en så dålig plats drog jag igång en föreläsning om hur grisar är smartare än hundar och katter och sjukt det är att man samlar ihop hundratals, om inte tusentals, djur i små utrymmen för att sen äta upp dem. Den enda meningen med de här djurens korta liv är att bli människomat osv.

Kände mig så jävla rutten efteråt. Ungen ville ha en skinkmacka efter tio månader av vegetariskt leverne och vad får han, jo en föreläsning om människans vidriga behandling av djur.

Maria · 4 years ago
Men du kom ju på dig själv! Säg förlåt o ge honom skinkmackan. Men, kalkon (lite bättre väl?) smakar ju lika om inte bättre. Med senap som svensk julskinka. Kanske ett alternativ. Kram

Peppe Öhman · 4 years ago
Det ska jag! Säga förlåt alltså (och tror faktiskt han menade kalkon). kram!

Maria Waller · 4 years ago
Du verkar ha närt ett godhjärtat litet geni❤️

Amanda · 4 years ago
Hahaha, det var verkligen ruttet! Men det är ju helt omöjligt att inte vara rutten ibland som forälder, man känner sig ju ofta så himla prövad! Själv är jag solo med barnen i 9 dagar på Samoa (!) dit vi nyss flyttat. Och imorse när min son snällt ville hjälpa till att fixa sin lunchlåda så snäste jag 'jaha, nu passar det visst!'. Inte helt rättvist mot en 5-åring, kan jag känna nu?

Peppe Öhman · 4 years ago
Ja herregud, man är väl bara människa!

lovisa · 4 years ago
Men också helt rätt att dig..älskar din blogg!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.