Fredagslänkar den 31 januari 2020

8 months ago

Fredagslänkar den 31 januari 2020

Nu tar vi adjö av januari. Jag har i och för sig inget problem med den här månaden, men ska ändå bli skönt att komma vidare i livet. Fick förresten höra att det var svårt/omöjligt att kommentera här? Kan inte ni som märkt det höra av er på Instagram?

Nu kör vi igång:

Gigekonomin är inte samma sak som att vara egenföretagare och i städer där en tvårummare lätt kostar 3300 dollar i månadshyra kan det vara omöjligt att leva på det. Techkapitalismen är äcklig.

Den här läste jag i tisdags och skickade genast åt Karin så vi kan tala om den i nästa podd. Om våldtäkten Kobe Bryant köpte sig ur och hur en person kan göra både goda och ondskefulla saker, men fankulturen inte fattar det (eller människor i allmänhet? eller den amerikanska kulturen? Tänker på Bush axis of evil).

En bra text om vaping.

Brexit: Vad händer nu?

Att ensam skida över Antarktis.

Klart att skönlitteratur påverkar folks uppfattning om världen runt om sig, men att American Dirt-författaren Jeanine Cummins är tvungen att avsluta sin bokturné på grund av dödshot är vidrigt. Undrar om den här uppståndelsen får fler eller färre att köpa boken.

Knarksvamp är nu avkriminaliserat i Santa Cruz.

Hummern (alltså bilen, inte djuret) gör comeback som elektrisk.

Kristna musiker som medvetet gett tvetydiga titlar på sina skivor.

Ballsy.

En hälsning från Jenny: alla som sett Cheer fattar.

Skateboardning i Japan.

För influencers är allt content, också vänner, vare sig de vill det eller ej.

Vem har inte tagit en selfie i badrummet?

Några tips på hur man kan bli en trevligare resenär.

Om en lång vecka kommer en av mina favoritserier High Maintenance tillbaka med ny säsong. Lyckans er som inte ens börjat se denna serie ännu och har allt framför er.

Cecilia · 8 months ago
Tack för bra artiklar. Jag har än så länge bara hunnit läsa den om Gigeconomics. Ett ämne som intresserar mig. Tror faktiskt att vi är nära det i Sverige, de som samlar i hop scootrarna, foodora buden, budbee, och alla möjliga fiffiga tjänster som inte ger direkt någon lön till de som utför tjänsten. Jag brukar alltid tänka på hur de som cyklar ut med mat, klarar av att betala hyra eller vad de egentligen lever av...

Peppe Öhman · 8 months ago
Verkligen! Medelklassen tycker såklart det är superpraktiskt, men det mesta som är lite för billigt och lite för enkelt existerar genom att utnyttja andra människor (t.ex. snabbmode),

Anna · 8 months ago
Hej hej, vill bara säga att jag ser fram emot dina fredagslänkar hela veckan. Så många roliga, intressanta och ibland upprörande tips, Tack!

Peppe Öhman · 8 months ago
Anna! Tack för att du tog dig tid att skriva detta! Blev väldigt glad. KRAM!

Pernilla · 8 months ago
Det är alltid så bra läsning, men just den här veckan tycker jag det var extra bra. Tack för att du delar! Började med länken om våldtäkten Kobe Bryant köpte sig ur och kände precis som du skriver. Hur kan en person göra både goda och ondskefulla saker och att fankulturen inte fattar det? Nåväl, det var intressant läsning <3

Peppe Öhman · 8 months ago
TACK! Har själv tänkt så mycket på Kobe och fankultur och svart versus vitt på sistone.

Hanna · 8 months ago
Alltså, Kobe grejen är så förvirrande. Hade förväntat mig att i alla fall nån skulle ta upp våldtäktsanklagelsen, åtminstone i en bisats, men total tystnad. I och för sig är väl det amerikanska rättssystemet så vrickat att även en som är oskyldig men har pengarna hellre betalar sig fri än går till rättegång. Men som framkommer i artikeln var de fysiska bevisen ganska överväldigande.

Peppe Öhman · 8 months ago
Verkligen! Här i USA har tidningarna öppnat upp lite om det (Magnus och jag talade också om den i podden vi spelade in igår. Kommer upp idag). Tycker det är så intressant med den oerhört enögda fankulturen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.