Det finns ingen bättre tid än nu

10 months ago

Det finns ingen bättre tid än nu

Imorgon ska Pernilla Axelsson föreläsa på Friday Lab Community om sitt jobb som copy/UX-writer/föreläsare/kreativt bollplank föreläsa om sitt jobb och hur hon gick från att utbilda sig till lärare, via reklambyrå till att idag vara egenföretagare (och en väldigt anlitad sådan). I somras mailade Pernilla mig och Maja gällande Friday Lab och började så här:

“Ska vi flytta till Alicante eller San Diego? (Lågkonjunkturen kommer och jag är trött på att frysa tio månader om året.)”

Det fanns en massa andra frågor och tankegångar i mailet. Både Maja och jag fick genast en så bra känsla och när vi senare hade ett litet Skypemöte med Pernilla visade det sig att vi hade haft rätt. Hon är en helt otrolig person. Pernilla hängde med på Friday Lab-retreat i Helsingfors i september och gick sedan kursen. Ja och nu har hon sålt sitt hus och flyttar med familjen till Teneriffa i augusti.

När vi grundade Friday Lab hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag samtidigt skulle få ett otroligt nätverk av helt fantastiska personer. Jag tror att det händer så mycket för deltagarna i Friday Lab just för att de allra flesta är helt nya personer för varandra. Vill man ha en förändring i sitt liv, eller bara lite ny input (vare sig det är privat eller proffesionellt) måste man röra sig utanför de vanliga stigarna. Folk man känner bra är trygghet och ett stöd, men de kommer sällan med något helt nytt. Maja brukar tala om att de svagaste länkarna i ens bekantskapskrets är de som oftast kan öppna helt nya dörrar. Och Pernilla sa något bra idag, vare sig det handlar om barn, flytt, jobb eller annan förändring, det kommer aldrig en perfekt tidpunkt att ta tag i det. Den bästa tiden är nu.

Pernilla · 10 months ago
Är så glad att jag skickade det där mejlet till dig och Maja. Visste inte riktigt hur, men kände att ni och Friday Lab var en stor del av lösningen på alla frågor. Och så här drygt ett halvår senare vet jag att det stämmer. Ni är helt otroliga och jag är så glad över att vara med i Friday Lab. Den bästa tiden för förändring är verkligen nu. Det kommer aldrig komma någon bättre tid.

Peppe Öhman · 10 months ago
Så otroligt glad över att ha dig i mitt liv!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.