Selfcare i december

8 months ago

Selfcare i december

Jag lyssnade på en podd (minns tyvärr inte vilken) där man talade om selfcare som konsumtionshets och egocentriskt. Det finns ju en poäng där, i alla fall om man tolkar selfcare som att köpa en massa hudvårdsprodukter, resor och myskläder. Och att alltid välja sig själv först i alla sammanhang är inte heller en särskilt charmig egenskap.

MEN om selfcare betyder att man har koll på vad man mår bra av, att veta när det är läget att säga nej/ja, hur mycket man orkar och verkligen vill. Att inte sugas med i tävlingen om vem som gör den påhittigaste och mest pedagogiska adventskalendern för barnen, köper de finaste julklapparna och lagar den mest avancerade maten. Att istället umgås med med människor som ger en energi, hänga i naturen och med djur. Att ge sig själv en helt ledig dag. Äh ni fattar.

I december kör vi selfcare som tema i Friday Lab Community då kommer min kompis Frida att föreläsa om sitt jobb som equus coach och hur hon tog sig dit från att ha jobbat med tv i Stockholm. Ser väldigt mycket fram emot detta. I bokklubben läser vi “Så jävla trött” av Gemma Hartley. I november var temat synlighet och då föreläste en annan kompis, Rose, som jobbar på LinkedIn om hur det lönar sig att skriva sin profil, hur man når potentiella kunder, arbetsgivare och hur man rekryterar. Jag som varit ganska (helt) ointresserad av LinkedIn blev faktiskt lite inspirerad eller åtminstone intresserad. Så är det väl med alla bra föreläsare, de får en intresserade av ämnen man inte visste att man var nyfiken på. Hur som helst, så glad över att communityt och människorna där.

Frizz · 8 months ago
Har aldrig nånsin ätit svarta bönor. Men nu blev jag obestämbart sugen på er vardagsrätt. Haha! Ska googla nåt recept och testa

Peppe Öhman · 8 months ago
Bästa bönorna som finns! Lyckans dig som har dem framför dig!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.