Second hand-fynd i los angeles

1 year ago

Second hand-fynd i Los Angeles

På den här bloggen blandar vi högt och lågt! Inte för att mode är långt, det är en form av kultur. Däremot är snabba trender och lågpriskedjor modets engångsbestick i plast.

Igår åkte jag till Studio City, trafiken var givetvis hemsk. På Ventura Blvd (hej Tom Petty!) ligger Wasteland, som är en second hand-kedja med butiker i hela Los Angeles. Den bästa av dem ligger på Ventura. Där träffade jag Frida och sen provade vi kläder, mest på skoj, en stund. Jag testade bland annat följande.

Second hand-fynd i Los Angeles

En otroligt skön tröja från Alexander Wang. olyckligtvis var storleken XS och den täckte knappt min mage trots att jag hade superhöga jeans (också de second hand, förresten). Synd på snyggt plagg, men orka gå och dra ner skjortan hela tiden.

 

Second hand-fynd i Los Angeles

Sen provade jag den här tröjan från Opening Ceremony. Den hade ännu lapparna kvar och var väldigt snygg. MEN lite för stor för mig och ärligt talat lite för dyr. It’s loss som inte får ha mig i sig.

Second hand-fynd i Los Angeles

Den här tröjan ångrar jag lite att jag inte köpte. Otroligt snygg färg och modell. Argumentet för att lämna kvar den var att den var lite dyr, att jag har väldigt många tjocktröjor med tanke på att jag bor i Los Angeles (som för övrigt är mörkt och regnigt just nu) och att jag bara fick välja ett plagg.

Second hand-fynd i Los Angeles

Sist, men inte minst (den titeln fick Alexander Wang) gjorde den här silkesskjortan entré. Otroligt skön och snygg. Så pass att jag köpte den och smög in på toaletten på restaurangen vi åt på efteråt och bytte om till den.

jagjagjag · 1 year ago
Snygg skjorta! Men hela helgen har färgats negativt av två saker: hade min lyxstund då jag läste DN på ett café på fredag. Bilderna från ett reportage om en kvinna som misshandladlats av sin man, dessa bilder har jag burit med mig hela helgen. Texten också, men dessa texter har man nästan blivit avtrubbad inför. Men bilderna. Någonstans förstår jag att man kan hamna där, man tror inte man är värd bättre och man har kanske ingen annan än förövaren. Och jag tänker på att det finns så mycket jag behöver beskydda min dotter mot. Har bara mått så illa av att påminnas om ont våld. Det andra jag inte kan släppa och som är inte är på samma nivå som misshandel; är att min mini-chef är ett as och nyss nekade mig en dag på kurs då en annan från jobbet fick gå. Det förekommer sådan favorisering och rygg-dunk på min arbetsplats att man tror att man inbillar sig. Och då undrar jag, är det bäst att bara dra eller ska man försöka förändra något? sorry för att jag bytte ämne.

Peppe Öhman · 1 year ago
Åh stackarn, vilken hemsk helg. Jag mådde också otroligt dåligt av reportaget så jag kan verkligen relatera. Tycker att du ska göra någonting, antingen försöka förändra elle rbörja snegla på andra möjliga jobb. Stannar du kvar utan att göra något alls kommer det att börja äta upp dig.

Heidi Backman · 1 year ago
Jag hittade en så fin svart sidenklänning från Vince på Wasteland i Santa Monica när jag var där i våras. Ett riktigt fint fynd. Och det var för att du bloggat om Wasteland tidigare som jag hittade dit.

Peppe Öhman · 1 year ago
Vad roligt att höra! Bra haffat!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.