Oanvända plagg ner i soporna

4 years ago

Oanvända plagg ner i soporna

Eftersom Magnus praktiskt slutat läsa den här bloggen kan jag skriva att jag letade efter ett specifikt klädesplagg åt honom på Poshmark. Man kan leta i kategorin “new with tags” och mängden kläder som säljs oanvända och med prislapparna kvar är massiv. Jag föreställer mig att utbudet efter julen kommer att vara ännu större.

Jag läste den här artikeln om hur folk köper flera olika storlekar och modeller, provar dem hemma och skickar sedan tillbaka det som inte passar. Eftersom det är dyrare för försäljarna att kvalitetskontrollera plaggen och sedan paketera om dem åker många av dessa helt nya plagg rakt ner i soporna.

Som om panikångesten över klimatet var närvarande nog. Föreställ er alla plagg som åker kors och tvärs över jordklotet för att folk ska prova dem eller i bästa fall klä sig i dem tre gånger.

Oanvända plagg ner i soporna

Cecilia · 4 years ago
Läste artikeln om returerna. Boozt (en skandinavisk e-handels kedja), kommer porta de kunder som frekvent beställer och skickar tillbaka. Finns en artikel på Sydsvenskan, men den är låst. Den fanns även en artikel/undersökning hur dessa paket åker runt i Europa för att komma tillbaka till Sverige till sist.

Peppe Öhman · 4 years ago
Det är ju i alla fall en LITEN tröst! Att företagen tar ansvar, menar jag. Tack för denna ljusglimt till kommentar!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.