Det sämsta med los angeles och vad ska man äta

7 months ago

Det sämsta med Los Angeles och vad ska man äta

fler frågor!

“Berätta mer om att ni alltid äter samma sak till middag.
Topp tre böcker du tror en folkmassa skulle gilla.
Topp tre serier du tror en folkmassa skulle gilla.
Kul! Tack!”

Varken Maggan eller jag är så intresserade av att laga mat. Eller vi älskar båda mat och experimenterar gärna med nya restauranger och rätter. Lyckligtvis är vi båda lagda åt hållet att verkligen hålla fast vid vad vi gillar så hemma äter vi tacos, röra på svarta bönor och tomatkross, guacamole och ost. Mycket tabasco. Efter de första tuggorna ser vi på varandra och mumlar “herregud så gott!“.

Böcker:

 1. 438 dagar
 2. Allt jag fått lära mig
 3. Låt oss hoppas på det bästa

Tv-serier:

 1. The Good Fight
 2. Fleabag
 3. Better Things

Tack för bra frågor!

 

Det sämsta med Los Angeles och vad ska man äta

“Hur ska ni kompromissa om du vill bo på gård och M i city? Läser folk böcker i USA/LA. Är kultur böcker teater lika starkt som i Norden eller är de mer komersiell skärmkultur?
Vad är det trist/svårt med livet i LA, förutom att va tfrån släkt o vänner.
Hur löser ni jobb och banpassning om dagarna. Vem tar mest?
Annars är din blogg så mångsidig och intressant och klok.
Och Majlis är ☀”

 1. Vi flyttar hem till Santa Monica och ser hur det känns. De som fina personerna äger huset i Topanga ska testa på att airbnb:a det under ett tid, men när det står tomt kanske vi ändå kan hälsa på.
 2. Ville först svara ja på att folk läser böcker eftersom Viddes skola är så otroligt sträng med att barnen ska läsa minst 30 min varje dag och logga det, men så talade jag om böcker på Thanksgivingmiddagen och då var det en person som sa att många unga inte ens kan NÄMNA en bok. Tänker att USA är så stort att här finns plats för de allra smartaste och dummaste människorna.
 3. Gällande teater så är LA en stad med många teaterscener och otroliga konstmuseum, det som syns utåt är tyvärr mest Hollywood. Så ja: här finns allt.
 4. Det som är trist är priserna. Allt är så jäkla dyrt. Trafiken är ej kul om man ska nånstans på eftermiddagen. Jordbävningar, skogsbränder och jordskred efter regn. Men mest är det underbart, otroligt vänliga och generösa människor, skönt klimat, fantastisk natur och mångfald.
 5. Magnus hämtar och lämnar Vidde på skolan och tar Majlis till förskolan. Hemma tar vi båda hand om Majlis. (vi jobbar ju båda hemifrån). Just de här dagarna är Magnus på arbetsresa så jag har tagit allt som har med barnen att göra.
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.