Trygghet, böcker och villkorslös kärlek

2 years ago

Trygghet, böcker och villkorslös kärlek
Trygghet, böcker och villkorslös kärlek

C
Hur ser du på den amerikanska skolans pedagogik/inställning gällande prestation och att få A på allt etc?”

Det har jag inte ens tänkt på ännu. Vidar får inga betyg. Eller han får snarare utlåtanden kring olika ämnen. De kategoriseras i tre-fem olika kategorier med hur mycket barnet måste öva på ämnet (ibland inte alls). Tycker det är tråkigt med prestationssamhället och att den amerikanska skolan borde satsa mer på lek i de lägre klasserna. Tycker också det är sorgligt att det finns så enorma skillnader mellan kvaliteten på skolorna och att det påverkar resten av ens liv. Det jag gillar extra mycket med Viddes skola är att de satsar så mycket på läsning och böcker.

Hanna:

“Har ni börjat spara för college för Vidar och Majlis ifall det är så att ni stannar i USA?”

Nja, lite kanske. Sparar i fonder för barnen. Men de får vara duktiga nog att få stipendium/plugga i Norden tänker jag. Eller så får vi bli stormrika (frågade en kompis häromdagen hur de tänker kring universitet och han ba: “Ja, det betalar vi sen.” Som om det var självklart att man kan hosta upp 50 000 dollar i året). MEN har ingen lust att bli gammal i USA så när det är dags för universitet bor vi kanske på en annan plats i världen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.