Stark och rolig

3 years ago

Stark och rolig

I dag tog Magnus med Majlis till Big & Tiny som är ett slags co-working/förskola. Barnen för handledd lek (Majlis kom hem med en fluffig regnbåge på ett papper) medan föräldrarna kan jobba i rummet bredvid. Först var det otroligt skönt att vara ensam hemma. Tjugo minuter senare kände jag mig bara ensam. Jag är så van att Magnus sitter och klipper podd och Majlis mal på “peppepeppepeppepeppe.”

Jag skrev som ett djur (eller snarare som en journalist/författare), försökte uppdatera Friday Lab-webbsidan (det gick sådär), tog en tupplur, skickade iväg en faktura (för min tredje medverkan i SVT Morgonstudio!) och red en häst. Det var dock alldeles för varmt för att vistas utomhus. Imorgon ska det bli svalare och kanske till och med åska på onsdagen. Blixtutsikten från balkongen måste vara otrolig så håller tummarna för att det ska åska.

Imorgon ska jag äta middag med några forna klasskamrater från USC i Little Ethiopia (som i praktiken består av ett kvarter). Ser enormt mycket fram emot det! Flera år sedan vi senast sågs. Det ska bli lite kul att åka ner till människobyn också. Här på landet skrotar jag ju omkring osminkad och i ridbyxor.

Förresten, jag red såklart några hästar senare på kvällen. Majlis fick också rida och när jag efteråt bar henne uppför backen till vårt hus sa hon, som vanligt, “Peppe är väldigt stark“. Jag gillar att hon alltid säger så, 1) för att det stämmer 2) för att det måste kännas fint att ha en mamma som är trygg och stark. Har ni lärt era barn att ni är på ett visst sätt? Jag försöker övertyga mina om att jag också är rolig.

Sen började Majlis tala om lejon, och det finns ju mountain lions (alltså puman) här. Barnen får inte gå ensamma ut efter att det blivit mörkt. Ännu för drygt ett år sedan hade farmen fem alpackan, nuförtiden finns det bara tre kvar. Igår sa ägaren att hon ibland lämnar kossan ute med hästarna så puman ska ta den istället för någon av de andra djuren. Jaja, livet på landet.

Stark och rolig

Maria · 3 years ago
Mitt barn anser att jag är den roliga&tokiga (barnsliga?) föräldern (att pappan de facto har två barn att tampas med och inte ett), samt att jag har bra fantasi. Och kan laga god mat. Jag är ok med dessa attribut.

Peppe Öhman · 3 years ago
Jag kan vittna för dig att alla dessa attribut stämmer (eller den sista kan jag tyvärr inte bekräfta)

Maria · 3 years ago
Måste bjuda dig på mat nån gång! Jag är ganska bra på vege nuförtiden!

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja! Vi är ju i Raseborg varje sommar, då kommer jag så gärna! Tack!

jagjgajag · 3 years ago
Min dotter tycker också att jag är stark och att jag är bäst. Jag blir häpen när hon säger "mamma, du är bäst!". Det är härligt faktiskt.

Peppe Öhman · 3 years ago
Hon har garanterat rätt i det!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.