Läskigt när man får det man önskat sig

3 years ago

Läskigt när man får det man önskat sig

Nu har vi bott en dryg vecka uppe i Topanga och det är otroligt! Utsikten över Stilla havet, hästarna, storleken på huset, walk in closet, en massa rum och tvättmaskin och jättestort kök möjligheten att ha en massa gäster, Majlis lever DRÖMLIVET med alla djur och så vidare. Listan blir hur lång som helst.

MEN och detta är ett stort men: Det ligger jäkligt avsides. Glömmer man att köpa mjölk blir det minst en halvtimme till en mataffär. Och en halvtimme tillbaka. Med bara en bil är den ena personen isolerad uppe i bergen när den andra är ute och kör. Det finns ingen kvarterskrog att traska upp till. Inget Primo Passo. Alltså jag vet inte. Liten lägenhet nära stranden och affärer, restauranger, skolan, caféer etc eller det här?

Plus att det antagligen skulle bli ganska mycket dyrare, men ändå. Läskigt det där när man får det man önskat sig. De första dagarna här hade jag nästan panik vid tanken på att INTE bo här, sedan intalade jag mig själv att det ändå inte kommer att gå så lika bra att njuta så länge det varar. Men nu är Maggan helt inställt på permanent boende. Han planerar hur han ska möblera och installera google home etc.

Josefina · 3 years ago
Jag bor på landet och älskar det. Men med barn blir det väldigt mycket körande. Vilket jag gladeligen alltid gjort eftersom det inte var de som valde att flytta hit. Friheten känns större av att bo på landet men samtidigt blir ofriheten större för alla eftersom barnen inte kan ta sig någonstans för egen maskin och de vuxna alltid måste vara beredda på att köra – både åt barnen och sig själva. Ju större barnen blir desto större blir deras liv utanför hemmet. Med det sagt är mina barn numera fenomenala på att ta sig från a till b via c och d med allmänna kommunikationer varhelst i världen efter att ha skolpendlat i många år :). Och jag skulle aldrig byta bort mitt boende här. I alla fall inte permanent. Men jag saknar inte åren som "taxi". Tänker dock att det kanske inte är helt avfolkat där ni är utan att det finns skola i närheten? Mat kan man storhandla men svårt att komma runt den dagliga skolkörningen. Kan ni inte prova ett halvår? Hyra ut lägenheten och testa hur det funkar under längre tid?

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack för detta! Det är ju bara en halvtimme till Viddes skola, men då alltid bil eftersom Los Angeles inte är så utvecklat som Norden gällande kommunal transport. Älskar så mycket här, men hyran kommer definitivt att bli högre. Å andra sidan (som du skrev i kommentaren) mindre utgifter på restauranger.

Josefina · 3 years ago
Det är inte bara körning till skola utan även till kompisar och aktiviteter. Och tyvärr brukar det betyda att två bilar behövs i hushållet. Det är det sämsta med att bo på landet. Men som sagt, prova går alltid!

Josefina · 3 years ago
Glömde säga att det är billigare att bo på landet/avsides eftersom det helt enkelt inte finns lika många möjligheter att spendera pengar på spontanfika, utemåltider, småshopping i farten etc.

Peppe Öhman · 3 years ago
Det har jag faktiskt också tänkt på! Vanligtvis äter vi ute flera gånger i veckan, men så blir det inte här.

MC · 3 years ago
Jag hade ren panik av någon slags lappsjuka första året när jag bytte Kungsholmstorg mot landet, men nu älskar jag det. Så fort jag kör in på vår tomt så slappnar hela kroppen av. I alla fall så som livet är just nu passar det perfekt, när saker ändras så flyttar man väl igen helt enkelt. Bättre och prova och ångra sig och flytta tillbaka än att inte prova och alltid undra osv. Men, tyvärr miljömässigt, så måste vi ha två bilar för att logistiken ska funka med barnen, men å andra sidan är det ganska gött att kunna plocka egna tomater, gurka osv.

Peppe Öhman · 3 years ago
Ja, det har du verkligen rätt i. Funkar det inte får man bara lov att göra en till förändring. Försöker leva efter det mottot. Tack för pepp!

Lou · 3 years ago
Vi sjussade tre (+ pojk o flickvänner) barn av å an i alla skolår först varannan vecka pga vv boende sen varje pga omständigheter. Allt fixar sig men två bilar måste en ha och sen tre fyra... då barnen får körkort Centrum 15-20 min Skola 25 min V måste säkert vänja sig ML vet inte om annat Körtid bra snack bondingtid med tonåringar men räkna med att köra två ggr vissa dagar tre Skola - hem - ut på kvällen med kompisar

Peppe Öhman · 3 years ago
Jösses, fyra bilar blir för mycket. Det får bli flytt tillbaka till stan innan det blir aktuellt.

malin / en gul apelsin · 3 years ago
Det låter underbart! Kan man samåka med andra som bor där? Och man sparar verkligen sjukt mycket pengar på att inte äta ute hela tiden, och man kan dessutom bli en fena på att veckohandla, eller se till att man alltid ha basvaror hemma så man slipper åka till en affär för att kunna göra en middag. Ni kan väl prova en tid och se hur det känns? Bara gör det!

Peppe Öhman · 3 years ago
Tror tyvärr inte att någon annan har barn i Santa Monica. Men bra poäng med att veckohandla är billigare än vårt småköpande. OCH underbart ställe.

bohemianmaggie · 3 years ago
Wow! Jag blir så otroligt glad o nästan rörd (av något okänd orsak) över att du verkar osa av feelgood och lycka! Att det går bra. Att det du önskar bli sant. :D Vilket som ni än väljer så tror jag att ni får det att funka och dessutom på ett bra sätt. Jag läste igenom flera inlägg på raken nu och fick bara den fiilisen, o den har ju funnits här på bloggen redan länge. Du är så inspirerande! Många kramar!

Peppe Öhman · 3 years ago
Tack för att du säger så! <3 ÄR så lycklig och får då och då en lätt panik av att jag inte förtjänar allt det fina och att ingen orkar läsa när jag bara är glad.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.