Jag får folktingets förtjänstmedalj!

2 years ago

Jag får Folktingets förtjänstmedalj!

I dag är det inte vilken dag som helst, det är nämligen svenska dagen och dagen då jag blivit tilldelad Folktingets förtjänstmedalj. Jag har väl närmare 15 00o läsare i veckan och är tidnings- och inhoppande tv-journalist, men vem bryr sig om detaljer? Det är medaljen som räknas!

Jeanette Öhman, författare och journalist, Los Angeles

– Jeanette ”Peppe” Öhman har gett ut ett flertal böcker. För 15 000 läsare i månaden är Öhman en bloggare och podcast-journalist som diskuterar, underhåller, ifrågasätter och analyserar. Öhman har en stor läsarskara i både Finland och Sverige, och förmedlar genom sin blogg på ett underhållande sätt kunskap om den finlandssvenska kulturen och är en god ambassadör för det svenska i Finland.

Min identitet som finlandsvensk är starkare än min identitet som finländare. Jag har ibland funderat på om det är en av orsakerna, att jag är en minoritet henna, har haft så lätt att byta land. Sällan känt stor patriotism. Jag är stolt över den lilla språkgrupp finlandssvenskarna är. Ett litet universum i sig. Så glad över att jag får vara en av det sammanhanget -också. (Så trött på att förklara för svenskar att jag inte lärt mig svenska i skolan).

Så glad över förtjänstmedaljen.

Frido · 2 years ago
Välförtjänt!! Grattis! Jag har många gånger tänkt just på det, hur du klarar att framställa finland o finlandssvenskar på ett så bra sätt för sverigesvenskar (ja, det ordet används åtminstone här jag bor för att förtydliga att nån kommer från sverige :)

Viktoria Ekberg · 2 years ago
Stort grattis! Vad fint! Allmänbildande medaljer är de finaste :)

Anne Hietanen · 2 years ago
Grattis Peppe! Nu blev jag riktigt glad. Så rätt!

ÅlandsPetra · 2 years ago
Grattis!!!! Det va helt klart rätt person som fick det priset!!!!

Kugge · 2 years ago
Men hallååå vad kul! Du är så förtjänt av medaljen! <3 Grattis Peppe!

Linnéa R · 2 years ago
Champagne och hurrarop! Så värd!

Jenny · 2 years ago
Klart du ska få medalj!

Maja · 2 years ago
Hurra för dig! Så bra du är!!!

B-M · 2 years ago
Grattis!!!!

Carola · 2 years ago
Grattis Peppe!! Bra jobbat!

Cruella · 2 years ago
Hjärtligt grattis!

Koko · 2 years ago
Grattis, välförtjänt medalj!

Ulrica Dahlén · 2 years ago
Stort grattis! Den är du verkligen värd, du är en stor inspirationskälla! Kram

MC · 2 years ago
Grattis! Så roligt! Firar genom att prenumerera på podden via PayPal.

Emma · 2 years ago
Grattis, snyggt jobbat!

Maria Waller · 2 years ago
Så grymt gjort att vinna förtjänstmedalj. Vilken ära! Hela du har en flowaura med allt. Den där utsikten och huset. Drömmer om det! Grattis till flow och verkligen ett bevis på att coaching och hårt arbete lönar sig! En fråga jag grunnar på. Att prestera utan att vara i prestation? Hur resonerar du kring det?

Josefina · 2 years ago
Hurra vad roligt!! Grattis!!!

Sunni · 2 years ago
Grattis! Och grattis Folktinget till bra beslut!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.