The Way We Play

Enkelt middagstips

3 weeks ago
Enkelt middagstips

Som ni vet äter familjen Öhman ungefär (okej EXAKT) samma sak varje kväll, men nu när vi bytt miljö har det hänt något. Vi har varierat vår kost något. Sitt ner! Det är inget dramatisk. Vi äter fortfarande vegetarisk och alltid mycket kolhydrater, men ändå. Ikväll ska vi till exempel äta tomatsoppa med mozzarella och nåt slags vitlöksbröd, vi har ätit pasta med svamp, zucchini, aubergine, lök, vitlök och tomat och igår åt vi hummus, guacamole, tsatsiki, falafel och plattbröd. Otroligt gott! Och Majlis älskade det. Nästan lika mycket som som hon älskar pupujussin Smokey på bilden.

En orsak till den varierande kosten är såklart att vi haft gäster. Man kan inte utsätta dem för vår livsstil. Måste ändå erkänna att det varit lite kul. Vilka är era go to-middagsrätter? OCH hur många maträtter kan ni laga från början till slut utan recept?

20 Replies to “Enkelt middagstips”

 1. Jenny says:

  Vid första anblick trodde jag att du skulle säga att det var kaninen på bilden ni käkat upp.

  1. Peppe Öhman says:

   Hahaha! Nu när du säger det är det en reklam för kaninfärs!

 2. Amanda says:

  Om du bara visste hur lämpligt det här inlägget kom! Ser fram emot ytterligare inspiration i kommentarsfältet. Ska snart börja jobba 75% efter sjukskrivning, vilket innebär lunch och matlådor, men min matlagningsnivå ligger kvar på stadiga nudlar och färdiga pannkakor. Mitt (hypotetiska) bidrag blir vegetarisk stroganoff. Kanske gör sig bäst en kall höstdag i norden dock.

  1. Peppe Öhman says:

   Hoppas nu på många bra tips! (älskar själv potatis- och purjosoppa)

 3. Viktoria says:

  Mitt bästa tips är en linsgryta med purjolök, röda linser, kokosmjölk, curry, citron, krossade tomater, tomatpuré och banan samt ananas. Hittade receptet på nätet och har lagat den sedan dess. Perfekt om man gillar frukt i mat. Gör man inte det bör man hålla sig långt ifrån den här rätten 🙂

  1. Peppe Öhman says:

   Låter UNDERBART fram tills frukterna 🙂

 4. Tove says:

  Åh blir så nyfiken på vilken everyday maträtten är? Älskar konceptet. Så smart!

  1. Peppe Öhman says:

   Lätt! Tacos med röra på svarta bönor, guacamole, ost och eventuellt ganska mycket tabasco.

 5. Nina says:

  Grönsakssoppa och rostmackor just för tiden. Snabbt, enkelt, någorlunda hälsosamt och väldigt årstidsanpassad.

  1. Peppe Öhman says:

   Så gott detta låter! Tack för inspiration!

 6. Maria says:

  Jag kan inte ens säga att vi har ett vardags-go-to-recept för jag älskar att variera vad vi äter. Men just nu blir det mycket rotfrukter av olika slag i ugn, med fetaost/halloumi/Yosa havrebitar till.
  Jag kan göra det mesta utan recept

  1. Peppe Öhman says:

   Halloumi är så jäkla svårt att få tag på här. En svensk kompis började tillverka egen.

 7. Ia says:

  Pasta med tomatsås äter vi minst en gång i veckan. Grejer vi alltid har hemma, går att laga utan noll inspiration och är av ngn anledning ALLTID gott.

  1. Peppe Öhman says:

   Samma här! När inget annat finns hemma blir det pasta med tomatsås.

 8. Anna Halvarsson says:

  Vi lagar två maträtter per vecka, och gör då storkok. Jag en dag typ måndag, min sambo en dag typ tisdag. Då lagar man bara mat en vardag, vilket är väldigt skönt. Dessutom brukar vi ändå variera lite, typ olika färdiga enkla tillbehör osv. Sen på helgen anstränger vi oss lite mer.

  1. Peppe Öhman says:

   Imponerad av att ni fixar det. Ska försöka bli mer sån.

 9. Pamela says:

  Soppa på broccoli, spenat och linser är riktigt gott och det försöker jag träna barnen att gilla också. För några år sedan bytte vi ut köttfärsen till kidneynönor-morot-lökröra på tacosen och länge åt barnen endast tacoplättar med paprikabitar, men sen började också guacamolen gå ner och för nån vecka sedan bad t.o.m. vår kräsna 6-åring om att få lite mera bönröra på tacosen. Hurra!!

 10. Linda says:

  “Ghetto” fish tacos, gjorde med fiskpinnar 🙂

 11. Cruella says:

  Shit, du vet inte, jag kan laga tusen rätter utan recept! Har det i mig. Vet hur råvaror funkar och vad som passar ihop på väntade och oväntade sätt.

  1. Peppe Öhman says:

   otroligt imponerande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.