Enkelt middagstips

10 months ago

Enkelt middagstips

Som ni vet äter familjen Öhman ungefär (okej EXAKT) samma sak varje kväll, men nu när vi bytt miljö har det hänt något. Vi har varierat vår kost något. Sitt ner! Det är inget dramatisk. Vi äter fortfarande vegetarisk och alltid mycket kolhydrater, men ändå. Ikväll ska vi till exempel äta tomatsoppa med mozzarella och nåt slags vitlöksbröd, vi har ätit pasta med svamp, zucchini, aubergine, lök, vitlök och tomat och igår åt vi hummus, guacamole, tsatsiki, falafel och plattbröd. Otroligt gott! Och Majlis älskade det. Nästan lika mycket som som hon älskar pupujussin Smokey på bilden.

En orsak till den varierande kosten är såklart att vi haft gäster. Man kan inte utsätta dem för vår livsstil. Måste ändå erkänna att det varit lite kul. Vilka är era go to-middagsrätter? OCH hur många maträtter kan ni laga från början till slut utan recept?

Jenny · 10 months ago
Vid första anblick trodde jag att du skulle säga att det var kaninen på bilden ni käkat upp.

Peppe Öhman · 10 months ago
Hahaha! Nu när du säger det är det en reklam för kaninfärs!

Amanda · 10 months ago
Om du bara visste hur lämpligt det här inlägget kom! Ser fram emot ytterligare inspiration i kommentarsfältet. Ska snart börja jobba 75% efter sjukskrivning, vilket innebär lunch och matlådor, men min matlagningsnivå ligger kvar på stadiga nudlar och färdiga pannkakor. Mitt (hypotetiska) bidrag blir vegetarisk stroganoff. Kanske gör sig bäst en kall höstdag i norden dock.

Peppe Öhman · 10 months ago
Hoppas nu på många bra tips! (älskar själv potatis- och purjosoppa)

Viktoria · 10 months ago
Mitt bästa tips är en linsgryta med purjolök, röda linser, kokosmjölk, curry, citron, krossade tomater, tomatpuré och banan samt ananas. Hittade receptet på nätet och har lagat den sedan dess. Perfekt om man gillar frukt i mat. Gör man inte det bör man hålla sig långt ifrån den här rätten :)

Peppe Öhman · 10 months ago
Låter UNDERBART fram tills frukterna :)

Tove · 10 months ago
Åh blir så nyfiken på vilken everyday maträtten är? Älskar konceptet. Så smart!

Peppe Öhman · 10 months ago
Lätt! Tacos med röra på svarta bönor, guacamole, ost och eventuellt ganska mycket tabasco.

Nina · 10 months ago
Grönsakssoppa och rostmackor just för tiden. Snabbt, enkelt, någorlunda hälsosamt och väldigt årstidsanpassad.

Peppe Öhman · 10 months ago
Så gott detta låter! Tack för inspiration!

Maria · 10 months ago
Jag kan inte ens säga att vi har ett vardags-go-to-recept för jag älskar att variera vad vi äter. Men just nu blir det mycket rotfrukter av olika slag i ugn, med fetaost/halloumi/Yosa havrebitar till. Jag kan göra det mesta utan recept

Peppe Öhman · 10 months ago
Halloumi är så jäkla svårt att få tag på här. En svensk kompis började tillverka egen.

Ia · 10 months ago
Pasta med tomatsås äter vi minst en gång i veckan. Grejer vi alltid har hemma, går att laga utan noll inspiration och är av ngn anledning ALLTID gott.

Peppe Öhman · 10 months ago
Samma här! När inget annat finns hemma blir det pasta med tomatsås.

Anna Halvarsson · 10 months ago
Vi lagar två maträtter per vecka, och gör då storkok. Jag en dag typ måndag, min sambo en dag typ tisdag. Då lagar man bara mat en vardag, vilket är väldigt skönt. Dessutom brukar vi ändå variera lite, typ olika färdiga enkla tillbehör osv. Sen på helgen anstränger vi oss lite mer.

Peppe Öhman · 10 months ago
Imponerad av att ni fixar det. Ska försöka bli mer sån.

Pamela · 10 months ago
Soppa på broccoli, spenat och linser är riktigt gott och det försöker jag träna barnen att gilla också. För några år sedan bytte vi ut köttfärsen till kidneynönor-morot-lökröra på tacosen och länge åt barnen endast tacoplättar med paprikabitar, men sen började också guacamolen gå ner och för nån vecka sedan bad t.o.m. vår kräsna 6-åring om att få lite mera bönröra på tacosen. Hurra!!

Linda · 10 months ago
"Ghetto" fish tacos, gjorde med fiskpinnar :)

Cruella · 10 months ago
Shit, du vet inte, jag kan laga tusen rätter utan recept! Har det i mig. Vet hur råvaror funkar och vad som passar ihop på väntade och oväntade sätt.

Peppe Öhman · 10 months ago
otroligt imponerande!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.