Fredagslänkar 18.10.2016

2 years ago

Fredagslänkar 18.10.2016

Tänkte att det skulle bli mer logiskt om jag daterade fredagslänkarna. Vet inte om det är till någon nytta, men knappast skadar det heller inläggen. I förra inlägget skrev jag om vad jag sysslat med på jobbfronten. Vid sidan om det har jag skruvat ihop fyra stolar, hämtat barnet från skolan och mynt på banken, tvättat nerkissade lakan, packat, läst högt, fyllt och tömt diskmaskinen otaliga gånger och ja ni fattar.

Medan vissa väljer tåg istället för flyg börjar Qatar använda luftkonditionering utomhus för att kyla ner luften. Jag vet, det låter som satir, men är tyvärr sanning.

De flesta mjölkkor i USA är nära släkt med varandra. Det är inte bra.

En blob har 720 kön, ingen hjärna, men kan läka ihop om den delas i två.

En kvinnlig privatdetektiv som jobbat i New York sedan 1995. Då klädde hon ut sig och tog reda på vad kvinnor hade för sig, nuförtiden jagar hon mest snubbars digitala fotspår.

En natt när jag inte kunde sova lyssnade jag på den här hemska, men intressanta podden om en natt som gick åt helvete i en Lyft (alltså en konkurrent till Uber) i Brooklyn.

Kim Jong Un på en galopperande vit häst.

Den här boken är jag otroligt sugen på: Ronan Farrows Catch & kill (titeln är em referens till när nyhetshus köper reportage för att aldrig publicera dem).

Reportagen om journalister som testar ayachuasca har vi alla läst om i tid och minut, nu har de nått en ny nivå: seniorer som testar psykedeliska droger.

Demokrati och pressfrihet är subjektiva frågor för en av världens mäktigaste män Mark Zuckerberg.

Jag befinner mig i en svacka gällande tv-serier, men ser mycket fram emot Mrs. Fletcher som har premiär i dagarna.

matilda · 2 years ago
Hehe, fel år i titeln?

Peppe Öhman · 2 years ago
haha, good enough tycker jag :)

Filippa · 2 years ago
Läste nu länken om pensionären som testade psykedelika, men var på väg att stänga ner fönstret i början när jag läste att George (74), skyller sina psykiska problem (?) på att hans pappa lämnade dem när han var 4. Alltså. Visa mig den kvinna som på SJUTTIO ÅR och EFTER att ha identifierat roten till problemet, fortfarande skyller på yttre omständigheter och inte accepterar/omfamnar/arbetar med det??! Less. På. Män.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.