Ett enkelt barnkalas

2 years ago

Ett enkelt barnkalas

I söndags firade vi den nyblivna treåringen Majlis. Vårt födelsedagskoncept har hållit sedan 2014. Ett bord i parken utanför, tårta, prosecco, lemonade, kaffe, chips och tårta. Det tog några år innan vi identifierade var man får tag på god tårta. Vanlig amerikans tårta kan nämligen vara otroligt äcklig, men sen tipsade någon oss om Sweet Lady Jane upp på gatan och sedan den dagen levde alla tårtälskare lyckliga i alla sina dagar.

Ett enkelt barnkalas
Ett enkelt barnkalas

Sen bjuder vi in barnens bästa vänner och våra bästa vänner och har det trevligt i ungefär tre timmar. Efteråt blir det middag på någon av kvarterskrogarna för de som stannar längst kvar (i år blev det Sofie och barnen). Så enkelt och så trevligt. Kolla bara så NÖJD jag är bilden under.

Ett enkelt barnkalas

Ärligt talat tror jag också att Majlis var väldigt nöjd. Det här var första året då hon fattade konceptet presenter och när allt var över fick hon dessutom springa omkring hand i hand med sin bästis medan bästisens pappa jagade dem.

Ett enkelt barnkalas
Ett enkelt barnkalas

Jag hyllar alla föräldrar som bygger upp större och mer avancerade fester, men för oss är det är precis lämpligt.

Cecilia · 2 years ago
Härligt kalas! Jag brukar ordna pysselkalas, brukar vara uppskattat, sedan är det fri lek, jag är Sveriges sämsta lekledare. Första gången vi hade barnkalas, hade vi leken sätta knorren på grisen, inget barn fattade leken. (generationsfråga). Nästa år (9 års kalas) funderar jag på att ändra koncept, men ute kalas blir svårt i början av april.

Peppe Öhman · 2 years ago
Haha, vi brukade ha svansen på åsnan, men tror inte någon av mina barns vänner skulle fatta det. Hade jag lite mer i mig skulle jag ordna fiskedamm.

jagjagjag · 2 years ago
Inte för att förstöra men vänta bara när ni har kalas i oktober i Norden...är så avundsjuk på de som har barn som fyller år när man kan vara utomhus, hur lätt är det inte med kalas då! Vi hade precis helveteskalaset och lite skäms jag över att säga så men det var förfärligt. Jag och en annan mamma ordnade för våra barns klasser, så mycket roligare att ordna tillsammans! I en lokal till höghuset vilket är ganska vanligt i Stockholm om man inte bor i hus. Och som sig bör bjöd vi hela klassen. Nu undrar jag ju lite för vem man har kalaset sist och slutligen. Min dotter ville ha lekar, pojken hon höll kalaset med hatar lekar. Föräldrar som har barn som oftast surar på kalas, gav nog sitt telefonnummer men kom med en ursäkt om att de inte hann stanna kvar. Så vi hade fullt upp med att ta hand om barn som inte hade roligt. Fikat dvs glassen och resten var också en fars. Tydligen var det i adnra klassen sjutusen allergier och preferenser. Nej jag hade inte lusläst innehållsförteckningen på allt, tänkte att glass, pågenbullar, ballerinakex var ganska vanliga grejer. Några barn började bråka och höll på att rymma. Efteråt stönade jag argt att det tammefan var sista gången jag ordnar kalas. Min dotter var också ledsen för att de lekar hon pysslat inför inte blev av. Jag är förmodligen ingen bullmamma och börjar tycka att så många barn har så mycket issues och gråter om de inte tycker om det man bjuder på. Efteråt tänkte jag att jag verkligen måste anstränga mig för inte försöka vara barn till lags. Shit vilken lång text. Men jag har inte hämtat mig ännu. Kändes om något skönt att få spy lite galla. Men alltså, själv var jag ju ganska nöjd bara jag fick gå på ett kalas och minns fortfarande hur jag en gång fick en hjärtformad pennvässare på ett kalas. Tycker lite synd om barn om de hela tiden har så spektakulära aktiviteter att de blir blasé.

Peppe Öhman · 2 years ago
Ja om allt går som planerat blir det inte fest i Norden i oktober. Låter verkligen som ett jobbig kalas du varit med om. Baklagar.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.