Stå upp för aborträtten!

1 year ago

När man oroar sig för framtiden är handling en bra lösning. Ingen kan göra allt, men vi kan alla bidra enligt egna förmågor. en otroligt viktig sak för mig är kvinnors rätt till sina egna kroppar. Abortförbud minskar inte antalet aborter, utan antalet SÄKRA aborter. Ändå verkar allt fler länder begränsa kvinnors bestämmanderätt över sig själva.

Vad kan man då göra? Jo, den 28 september är en global dag för säkra och legala aborter. En dag då vi kan stå upp för alla som tvingas gå igenom graviditeter mot sin vilja. Som betalar med sina liv. RFSU jobbar för aborträtten och här är Facebook-eventet för evenemanget.

Hur: Lägg upp en bild i sociala medier där du står upp – gärna på en otippad plats. Tagga med #ståuppföraborträtten och gärna @rfsu. Tips! RFSU har tagit fram särskilda gif:ar att montera i insta stories, sök på abort!

Sprid evenemanget! 

Så här skriver RFSU: “Vi ser att abortmotståndet mobiliserar sig både i Norden och globalt. Det är inte bara Trump som härjar utan bara nu i veckan har vi fått besked om att Indonesien väntas strama åt sin abortlag så att kvinnor som gör abort kan få fyra års fängelse. Och i El Salvador väntas nu Evelyn Hernandez genomgå ÄNNU en rättegång trots att hon frisläpptes efter drygt tre år i fängelset (misstänkt för mord efter att ha fått missfall pga stränga abortlagar). I Norge har Kristeligt folkeparti fått igenom den första åtstramningen i abortlagen sedan lagen infördes 1979. Listan kan göras lång. Och fortfarande dör tiotusentals kvinnor i sviterna av osäkra aborter. Miljontals kvinnor behandlas på sjukhus på grund av de skador som uppstått.” #ståuppföraborträtten

Vill du stöda RFSU:s arbete kan du också till exempel köpa en t-shirt.

Stå upp för aborträtten!

Pernilla · 1 year ago
Tack för att du lyfter detta! Så otroligt viktigt.

Peppe Öhman · 1 year ago
Verkligen! Och så SJUKT att vi ens är tvungna att diskutera detta.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.