Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat | September 21, 2019 | The Way We Play

åker viking line, bor på hanaholmen och gör friday lab retreat

3 years ago


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Hej från mitt otroliga hotellrum på Hanaholmen. Det är så fint här att jag inte vet var jag ska börja. Nordisk design, stora ytor och utanför fönstret några ståtliga tallar och skärgården. Ibland puttrar en båt förbi, annars är det tyst, lugnt och skönt och vackert.

Vi har precis avslutat dag två på Friday Lab Retreat och jag lekte lite med tanken på att åka in till centrum för att passa på att träffa nån kompis medan jag ändå är här. Sen insåg jag att det jag allra helst vill är hänga ensam på hotellrummet, så jag gjorde det.


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Men vi tar allt från början. Jag landade på Arlanda torsdag förmiddag och var mindre än en timme senare framme på Östermalm. OTROLIGT smidigt jämfört med LAX/Santa Monica. Lunchade med en kompis och packade sedan ner lite random kläder i en mindre väska samtidigt som jag försökte orientera mig ut ur den värsta jet lag-dimman (kan tillägga att det var “spännande” och “intressant” att packa upp väskan när jag väl kommit fram och se vad jetlaghjärnan beslutat sig för att ta med till Finland).

Sedan tog jag tunnelbanan till Södermalm och träffade Cissan utanför Vikingterminalen. Vi skulle nämligen ta Mariella över till Stockholm. Var så lycklig över att få ha Cissan för mig själv hela kvällen och halva förmiddagen.


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Vi åt en tidig middag i A la carte-restaurangen och personalen var som vanligt vansinnigt trevlig och tillmötesgående. Så är det alltid när man äter middag på Viking Line, otroligt varm och välkomnande stämning. Blir glad av att vara där. Vi satt länge vid vårt fönsterbord och pratade medan skärgården åkte förbi utanför fönstret. Cissan fattade genast härligheten med att åka färja till Helsingfors och planerade en familjekryssning över senare i höst. My job is done here.

Vi lade oss vid nio och jag somnade givetvis tvärt. Vaknade många timmar senare (okej, också vid tre och låg vaken en timme) till en otroligt vacker soluppgång.


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Framme i Helsingfors tog vi en taxi till Hanaholmen och checkade in på hotellet. Hanaholmen renoverades 2015-17 och är inte bara snygg och fräsch och full av konstverk, hela miljön är perfekt och alla så tillmötesgående och trevliga. Allt vi bett om gällande retreatet (vegetarisk mat, specigik fika, möjlighet till yoga och så vidare) har funkat utan problem. Så glad över att vi beslöt oss för att hålla Friday Lav Retreat här. Maten har dessutom varit vansinnigt god, hotell- och konferensrummen perfekta och bastuavdelningen med pool otroliga. Jag vill nu uppmana alla att ordna sina konferenser eller bara bo på hotellet är här. Maja och jag bestämde genast alla vi från och med nu varje september ska ordna Friday Lab Retreat här. OBS ej sponsorerad av Hanaholmen!


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

På fredagen föreläste Cissan om sitt företag Blankens, hur hon tänker kring att vara företagare, misstag, värderingar och lärdomar. Hon sa också att hon tror att den polerade instagramfeeden där alla bilder känns strategiskt planerade och själlösa snart kommer att vara över. Det är helt enkelt inte intressant eller inspirerande. Jag kan verkligen relatera. Fram med det lite operfekta och spontana!

Efter det föreläste min gamla vän Niklas om framtidens största branscher inom venture capital-bolaget Open Ocean. Han talade bland annat om att leva i 150 år, om AI och om vart folk investerar sina pengar. Diskussion om hållbarhet och klimatet uppstod.

Följande morgon började vi med yoga, iskallt havsdopp och bastu. Älskade det! Även om jag lät kaxigare än vad jag kände det när jag skulle ner i vattnet. Sen följde KBT-terapeuten Petra Bergs föreläsning om hur man kan hantera ångest, panikattacker och utbrändhet (förebyggande är bland annat enkla saker som att äta, sova och motionera, läsa böcker, göra det man gillar och kommer attacken kan man lugna ner sig genom att luta sig framåt och öppna andningsvägarna samtidigt som man upprepar det man ser omkring sig för att locka bort hjärnan från paniken). Kan verkligen rekommendera henne som föreläsare och terapeut!

Sen följde Friday Lab-övningar gällande målsättningar, att fatta beslut, gruppcoaching och nu är jag så jettis att jag måste sluta skriva. Vi får höras mer imorgon.


Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Warning: Undefined array key "gif" in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/content-parts/images.php on line 23
Åker Viking Line, bor på Hanaholmen och gör Friday Lab retreat

Mirjam Ekström · 3 years ago
Så underbart det låter! Och vilket vackert ställe. Nästa år får jag planera in Sverigeresa i september så jag kan vara med.

Peppe Öhman · 3 years ago
du var saknad! Men no fomo, nästa år är du med <3

Jennifer Sandström · 3 years ago
Ja Mirjam, det måste du! :) Och tack för helgen Peppe!!! Hoppas du får vila lite innan nästan helg drar igång <3

Catharina · 3 years ago
Men perfekt ju! Får helt enkelt se till att boka in det till nästa år :-)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.