Tio år som gifta!

2 years ago

Tio år som gifta!

I år har Magnus och jag varit gifta i tio år. Det känns som otroligt länge och otroligt kort samtidigt. När vi gifte oss kom vi överens om att fira den nästsista lördagen varje år (när jag skulle kolla vilket datum vi egentligen gifte oss och tog förlovningsringen/vigselringen till hjälp stod det bara Magnus i den. I efterhand är namnet på personen man gift sig med enklare att komma ihåg än dagen. Jaja, lätt att vara efterklok). Hur som helst tycker jag att vi är överraskande lyckliga med tanke på att vi varit ihop så länge (elva år) och ständigt hänger med varandra.

Tio år som gifta!

Vi beslöt oss tidigt för att ordna en ny fest när vi varit gifta tio år. Sagt och gjort, det fick bli en middag i Helsingfors. Vi hade bjudit in en del vänner från Sverige, men till vår stora besvikelse fick Cissan och Per motorstopp på vägen till Arlanda och missade därmed flyget och festen. Planen var att under dagen cykla runt Helsingfors och därmed ge dem en grand tour av våra favoritställen och andra platser som har en anknytning till vår relation. Men nu blev det en middag på The Cock på tumis istället (vi höll våra vanliga tal för varandra, Maggan grät jättemycket), sen dopp i hotellpoolen och förfest på rummet.

Tio år som gifta!

Min kompis Minna tog en massa bilder som jag tänker lägga ut här på bloggen vare sig ni vill se dem eller ej så fort hon skickar dem. I dag blir det bara mobilbilder (min kompis Sofia har tagit de flesta). Jag var så otroligt lycklig hela kvällen. Allt var perfekt. Människorna, maten, musiken, sensommarljuset och så vidare. Fördelen med att inte se sina vänner så ofta är att när man väl ses måste man ge dem all kärlek man har. Hela kvällen satt folk och lovebombade varandra.

Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!
Tio år som gifta!

Runt halv två tog Magnus och jag motvilligt varsin elscooter tillbaka till hotellet för att låta barnvakten gå hem. Det gladde mig mycket att en handfull av gästerna stannade kvar tills Holiday stängde. På morgonen samlades en del av oss för hotellfrukost och sen bar det av tillbaka till Stockholm. En värdig Finlandsavslutning för den här sommaren säger jag.

Tio år som gifta!

Hanna · 2 years ago
Fast skulle inte Cecilia ta nästa flyg...så sa hon på IG :(

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.