Fredagslänkarna!

5 years ago

Fredagslänkarna!

Tack för alla otroligt bra förslag på innehåll i inlägget under! Älskar att de alla kändes så genuina, inte slentrianfrågor på bloggen. <3 På tal om ingenting, när jag körde hem från stallet lyssnade jag på podden On the media som handlade om kollektivtrafiken och rasfrågor och hur klass påverkar hur städer planeras. Så intressant. När vi pratade om sommarpraten på Sveriges radio var det någon som sa att de är bra just för att man får uppleva åsikter och får information utanför sin egen filterbubbla (det där med filterbubblor lär förresten vara överdrivet, speciellt för folk som är vana användare av sociala medier). Det slog mig att precis det får jag av att lyssna på just OTM, 1a, This American Life, Radio Lab, The Daily, Reply All och en massa andra poddar jag lyssnar på. Nu vill jag verkligen inte vara en sommarprat-hater, men tror faktiskt att formatet är lite förlegat. kanske0

Ja, ja nu till länkarna.

Säga vad man vill om Gilette, men de kämpar i alla fall med att göra reklamer som sticker ut. Är så ambivalent, å ena sidan blir jag cynisk och tycker att de gör det bara för att sälja mer, men samtidigt skadar det väl inte att peka på förlegade könsroller?

När vi ändå snackar förlegade könsroller så förbjuder Storbritannien såna i reklam.

Det regnar inte precis manna från himlen när man kör Uber och Lyft. För fördjupning vill jag tipsa om The Daily och varför Uber ännu inte är ett lönsamt företag.

Om varför miljö och klimat angår alla (okej, det är kanske bara amerikaner som inte fattar detta, men gillade ändå den här essän).

Gäller fortfarande 10 000 steg om dagen-regeln (spoiler: inte nödvändigtvis).

Vem väjer för vem på gatan?

Du är aldrig anonym på internet.

Teen Vouge (otroligt bra tidning!) om att kalla sig själv tjock.

Vi har ju snackat mycket om att framtiden för sociala medier är hemliga och stängda grupper. Här får vi medhåll.

Jag använder uteslutande mom jeans.

Sovjetunionen skickade upp hundar i rymden, amerikanerna apor.

Min kompis Malin tipsade mig om den här dokumentären. Tyckte om den.

 

Eva · 5 years ago
Jag tycker kanske inte att man behöver ställa sommarpratare och poddar mot varandra, för mig är det olika saker. Sommarpratarna är ju ett radioprogram där man lyckas olika bra med sammansättningen olika år. Förra året tyckte jag, obs bara min smak, att det var lite ointressant, men i år har jag lyssnat på många! Även om man nuförtiden lyssnar på radio på samma sätt som på poddar har jag insett att jag är mer trogen de radioprogram jag gillar. Det är ytterst få poddar som lyckas hålla kvar mitt intresse så att jag fortsätter lyssna på mer än några avsnitt. Jag tror att det finns typ EN podd där jag lyssnat på alla 100 avsnitten, men då är det en som är kopplad väldigt starkt till mitt yrke. Vad jag menar är att det är ju lite olika hur vi gillar att konsumera media och att olika former passar olika personer. Jag tycker att poddar är en fantastisk grej som företeelse, men just jag väljer oftare radioproduktioner före lyssna på podd.

Peppe Öhman · 5 years ago
Så sant! Bra med bredd och man behöver inte lägga sommarprat mot poddar. Det handlar kanske i grund och botten om att jag är trött på det individfokuserade.

Eva · 5 years ago
Det håller jag iofs helt med om, intressantast är de sommarpratare som har en berättelse, mer än bara deras livshistoria.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.