Fredagslänkarna!

12 months ago

Fredagslänkarna!

Har precis kommit tillbaka från en ridlektion, tagit ett dopp i poolen med Majlis och ska snart hänga med Magnus på smokingprovning. Vi är nämligen bjudna på bröllop om några veckor. Själv litar jag på att få låna något av Frida. Eller köpa second hand. Få se. Men nog om mig, nu blir det länkar!

Amerikanerna jobbar i genomsnitt mer än åtta timmar om dagen och fler än hälften tog inte ut all av sin semester förra året. Miljonären Richard Branson tycker det är dumt.

Tänk om åldrande är något som kan botas.

Plastsugrör är nuförtiden förbjudet i Los Angeles, men är det verkligen där vi ska sätta fokus i kampen för renare hav (och luft, och mark)?

Viktväktarna (efter nybrandingen WW) satsar på en helt ny målgrupp, nämligen barn.

Ska man förbjuda reklam som är könsstereotyp och befäster (skadliga?) normer?

I motsats till vad många tror (Trump) är det inte främst mexikaner som försöker sig ta över gränsen till USA. En stor del av flyktingarna kommer från Guatemala, El Salvador och Honduras. Några av världens mest våldsamma länder.

När till och med Soulcycle blir politiskt. (Och intressant om hur allt vi konsumerar är identitetsbekräftande).

Allt fler nordkoreaner har mobiltelefoner och kan lyssna på musik (se filmer och tv) och därmed förstå att Nordkorea inte är paradiset på jorden. Samtidigt har det blivit allt farligare att konsumera icke-nordkoreansk populärkultur.

Alla känner vi till The Unfluencer, folk på Instagram som får oss att vilja göra och konsumera allt annat än precis vad den här personen publicerar.

Började full av låga förväntningar kolla på HBO’s Euphoria och ÄLSKADE den. Trodde inte att mitt intresse för amerikanska tonåringar var så stort, men allt är intressant om det berättas på ett bra sätt.

DDT · 12 months ago
Jättebra länkar som vanligt. Tack! Men länken till The Uninfluencer leder till artikeln om Nordkorea och nu blev jag ju jättenyfiken...

Peppe Öhman · 12 months ago
Åh nej! Vilken miss av mig. Det var dessutom en av mina favoriter. Nu är länken korrigerad och här får du den också: https://www.thecut.com/2019/08/meet-the-unfluencers.html

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.