Börja rida vid tre

5 years ago

Börja rida vid tre

Om ni är ute efter gulliga djur har ni kommit rätt! I dag åkte jag upp till Topanga med Magnus och Majlis. Övade lite natural horsemanship och lät Majlis rida en stund. När man är nästan tre är det väl ändå dags att börja ta ridningen på allvar? Maggan fick leda runt henne på Cinnamon medan jag övade andra grejer med Sequoia på planen intill.

Innan vi flyttade till LA (och skulle stanna i ett år) ojade sig folk över att Vidar skulle bli rotlös och känna sig ensam och jag kände dåligt samvete över att vi lämnade tryggheten och nätverken i Helsingfors. Och visst skulle Helsingfors ha varit en underbar plats för barnen att växa upp i, men jag tror inte de far illa här heller.

Börja rida vid tre
Börja rida vid tre

Min plan att få Magnus hästintresserad förlöper väldigt bra. Det skadade inte att Soverignity smög fram och ville gosa så fort Magnus ställde sig intill hagen. Följande steg i min plan är att Magnus ska börja öva natural horsemanship med Sovve en dag i veckan. Sedan rida ut med mig och Sequoia (när Cissan trillade av i våras tyckte Maggan det var lite för läskigt att rida ut på den stora svarta besten, men det kommer att ta sig).

 

Börja rida vid tre

Jag hade det otroligt roligt. Övade det ena och det andra och red lite barbacka. Livet alltså, dåligt är det inte. För att balansera upp allt fantastiskt tvättade jag resten av eftermiddagen och ska nu göra en intervju (som i och för sig är väldigt kul). Sen ska vi hem på middag till våra kanadensiska vänner som vi inte sett på hela sommaren. Där har ni torsdagen i ett litet bloggpaket. (ber om ursäkt för den bedrövliga kvalitén på bilderna under. Publicerar dem ändå, nån bild på mig måste det väl få finnas på den här bloggen).

Börja rida vid tre
Börja rida vid tre

Julia · 5 years ago
Så nyfiken på stallet du rider i. Hyr du en häst eller hur gör du? Verkar så mysigt att ha tillgång till flera hästar och inte bara en. hehe. (I min familj hyr syrran en häst, så mamma ellr jag får låna den ibland - men aldrig har vi möjligheten att rida ut ihop :( )

Peppe Öhman · 5 years ago
Jag rider på två stall, ett där jag rider för en instruktör (olika hästar vanligtvis) och på ett privat stall där jag motionerar hästarna som jag vill. Oftast blir det Sequoia (skäcken). Älskar kombinationen av dressyr och galopp i terrängen.

MC · 5 years ago
Du gungade hela min tillvaro där när du skrev torsdag. Paniken över en deadline jag hade!

Peppe Öhman · 5 years ago
hahaha, förlåt! Är så dålig med dagarna.

vit tvålpump · 5 years ago
Bra jobbat. Mycket glad att se detta

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.