Rädslan för att inte vara tillräckligt woke

2 years ago

Rädslan för att inte vara tillräckligt woke

Fy fasiken så tacksam jag är för den här bloggen. Den har gett mig så mycket, inte bara arbetstillfällen och bokkontrakt, men också så många bra människor. En av dem är Hanna som jag träffade igår. Vi har inte setts sen förra sommaren (sågs vi i vintras? Jag tror inte det), men kastade oss genast in i ett samtal om samtiden. Älskar förresten att göra saker när jag träffar vänner, rida, vandra, gå på museum eller vad nu folk gillar att pyssla med.

Rädslan för att inte vara tillräckligt woke

Vi promenerade till Moderna Museet och pratade om Isabella Löwengrip i Alex och Sigges podcast, om etik bland influencers, om att det inte går att göra något utan att bli kritiserad, rädslan för att inte vara tillräckligt woke. Jag tycker för övrigt att det är viktigt att hålla sig ajour, men också viktigt att våga testa tankar och åsikter. Om man inte får göra det är det svårt att utvecklas, vara kreativ och bli klokare.

Rädslan för att inte vara tillräckligt woke

Vi diskuterade också skillnaden mellan att be en kille ta en bild (han tar EN bild) och att be en tjej göra det (30-40 bilder). Sen såg vi Arthur Jaffa-utställningen på Moderna. Den var väldigt bra och väldigt mörk. Men bra som sagt!

Rädslan för att inte vara tillräckligt woke

Efteråt introducerade Hanna mig för museets restaurang och uteservering. Utsikten var otroligt fin och buffén god. Där satt vi en stund och pratade, sedan strosade vi långsamt tillbaka mot stan när Magnus ringde och var sur (BESVIKEN!) på mig för att jag glömt bort att han skulle lämna tillbaka hyrbilen en timme tidigare. Kände mig skyldigt, det är inte första gången jag liksom helt glömmer bort att han också har möten och saker att göra. Stämningen hemma blev lyckligtvis bättre lite senare på kvällen.

Hanna · 2 years ago
Peppe I love you! ❤️ Tack för en jättefin dag.

MC · 2 years ago
Jag har följt Isabella Löwengrip lääänge av fascination för henne som fenomen. Men det som skett de senaste två åren, hur hon utvecklat sin blogg och hur hon framställer sig själv (eller är?) retar gallfeber på mig. Absolut inte pga att man skaffar hjälp med allt man kan eller har en entourage omkring sig, men det är framtoningen och hur det ska målas in i någon slags sen -90 tals glamour. Ofräscht, omodernt och vilseledande för många unga tjejer som snart ska bli kvinnor och kunna axla allt det där själva och inte har möjlighet att outsourca strump-påtagning. Och att uppmuntra till att flyga privatjet för att spara tid? Nej jag ska inte ens ge mig in i det.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.