The Way We Play

Hur man gör livet lite lättare

6 months ago
Hur man gör livet lite lättare

Tänker att om det finns någon mening med livet så måste det väl ändå vara att göra sina medmänniskors vardag lite trevligare i den mån man bara kan. Tror att det i längden inte bara är en altruistisk handling, utan att människan mår bra av att få andra att må bra.

Den där om Jenny skrev en gång om förslitningsskador hos hotellstäderskor och hur man som gäst kan hjälpa genom att själv slita upp lakanen ur sängen. Jag tror att jag bloggat om det tidigare, men ville skriva om det igen eftersom jag tycker att det är fint hur man med små små insatser kan göra en annan persons dag lite lättare. Själv försöker jag alltid vara extra trevlig när jag ringer upp kundtjänsten hos olika företag. Det är personer som får ta mest skit och antagligen har sämst betalt på sin arbetsplats. Frågade häromdagen en person i kassan om det underlättar hens arbete om jag svänger produkterna så streckkoden kommer rätt, men hen sa att hen inte bryr sig.

Andra enkla medel är väl att hälsa på folk och ibland visa intresse för sina kompisar, men annars då? Har ni några bra tips från era arbetsplatser eller vardagsliv på enkla sätt att göra livet liiiite lättare? Personligen uppskattar jag grannar som hälsar i trappan och folk som håller hissen och hjälper med barnvagnen på bussar.

(När jag läser igenom det här inlägget inser jag att man kanske lätt får intrycket av att jag lider av ett messiaskomplex, så får väl lägga till att jag verkligen har mina stunder av att vara en rövhatt.)

11 Replies to “Hur man gör livet lite lättare”

 1. Johanna says:

  Jag cyklade ikapp två ryttare i bredd på en grusväg häromdagen. När de märkte mig och tog till sidan frågade jag om det är ok att köra förbi. Jag tänker mig att ryttare lite för ofta stöter på fartdårar som kör om för nära och för fort. En annan dag simmade jag i en sjö. Simmade längre ut och plockade näckrosor. Tog en extra åt tjejen ca 8 år som också badade vid samma strand. Om någon hämtat en näckros åt Johanna 8 år skulle jag blivit själaglad.

  1. Peppe Öhman says:

   Jag kan säga att det betyder så otroligt mycket när bilförare och cyklister saktar in och visar hänsyn när man själv sitter på en hästrygg. BRA GJORT!

 2. Maria says:

  Men att le är ju det bästa en kan göra. När jag möts av ett leende och ett vänligt ord eller ett hej är ju allt möjligt. Försöker komma ihåg det för egen del. Märker att när huvudet är fullt av stress och skit är det svårare. Så fokus på smile helt enkelt.Tror också att det smittar både det surmulna rövhattandet och leenden. Det är verkligen skillnad på Stockholm/Sverige och USA. Men märker även i Frankrike där jag är ibland att artighet är ett naturligt sätt att kommunicera på. Gillar det så mycket.

  1. Peppe Öhman says:

   Ja men verkligen! Tror sannerligen att leenden och rövhattattityd ör smittsamma.

 3. Klem says:

  Som lärare önskar jag en ände på olika onödiga föräldrameddelanden av typen ”Pelle har lite ont i foten kan du kolla att han inte haltar” och ”Det är mitt fel att Anna inte gjort sin matteläxa”. Barnen kan kommunicera själva riktigt bra och måste också klara av att själva ”ta” att läxan är ogjord, speciellt då man inte får skäll eftersom det inte är 1982 nu.

  1. Peppe Öhman says:

   Usch, kan verkligen förstå trötthet man känner inför dessa.

 4. ÅlandsPetra says:

  Jag ha under två somrar under studietiden arbetat i kassa, det hjälper otroligt mycket att man ställer alla varor efter varann och med sträckkoden mot sig då man plockar upp sina varor. Jag brukar göra det i butiken och en gång fick jag ett stort tack av kassörskan på Prisma.
  I somras har jag lånat ut min lägenhet då jag inte själv varit på plats åt vänner och vänners-vänner som velat turista, det va också en väldigt enkelt sätt att glädja någon!
  Saker är till för att användas! De kommer inte med oss i graven så om man har något som glädjer andra så tycker jag man kan göra det!

  1. Peppe Öhman says:

   Och när du lånade bilen åt oss tidigare i sommar! Tusen tack för det. Det var otroligt uppskattat <3

 5. Jenny says:

  ❤️. Har också jobbat i kassan på Ica och det var inga problem för mig heller, det där med streckkoderna, men tänker att Anki, 52, kanske har det besvärligare?

  1. matilda says:

   Jag har också jobbat i kassa och hade inga problem, men tänker att om alla skulle ställa streckkoden rätt kanske ingen av oss skulle bli anki 52 som har problem? Problemen som uppkommer av att scanna varor är väl förslitningsskador som byggs upp med tiden?

   1. Peppe Öhman says:

    Point taken! Den personen jag frågade var högst 25 år gammal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.