The Way We Play

Hur får man äktenskap att hålla?

6 months ago
Hur får man äktenskap att hålla?

I år har Magnus och jag varit gifta i tio år. Det känns helt sjukt att tio år gått så fort. Vi gifte oss ganska fort, bara ett år efter att vi blev ihop. Sen flyttade vi ganska exakt fyra år senare till Los Angeles och nu har vi bott sex år där. Det slog mig häromdagen att största delen av vår tid tillsammans har vi tillbringat i Kalifornien. Tänker att det gemensamma äventyret kanske inte är det enda som fått vårt förhållande att var så bra, men definitivt en delorsak. Utanför sin egen bekvämlighetszon är man tvungen att hålla ihop. ELLER? Kanske motsatsen också gäller i vissa fall, att när det är svårt glider man isär?

Hur som helst tänkte jag på att det inte skadar att ha gemensamma intressen utöver att kolla på samma tv-serie. Magnus har överkommit sin rädsla för hästar för min skull och hänger ibland med på turer. Det är inte som om han skulle öva dressyr eller hoppa hinder, men han kan oftast hålla sig kvar i en vänlig galopp. Jag har kanske inte engagerat mig så mycket i hans intressen, men det är för att de varierar från vecka till vecka konspirationsteorier, överlevnadsprogram och nu senast Sverige historia (kommer det en tid i alla mäns liv då de intresserar sig orimligt mycket för andra världskriget? Jag svarar själv på den frågan: Ja).

Vårt största gemensamma intresse måste väl ändå vara podden. Vi började försiktigt (och dåligt 2012) och fortsatte medan jag pluggade på USC. Vad har Peppe lärt sig under veckans om gått? hette podden på den tiden, sen fick jag min examen och nu heter den Magnus och Peppes podcast. Nytt avsnitt ligger förresten ute. Eftersom den utkommit så oregelbundet på sistone har vi inte haft mage att tjata om prenumeranter, men vi är såklart glada och tacksamma för dem som tycker att det är värt att betala för nyheter/kultur/analyser. 2, 80 euro i månaden kostar det då. Mindre än en kopp bryggkaffe i Stockholm. Tack på förhand! <3 Klicka på länken.

Lyssnar ni? Syftet är att diskutera aktualiteter ur ett journalistiskt, feministiskt och mediagranskande perspektiv. Ibland tycker vi olika och bråkar. Ibland håller vi med varandra. Tänkte att det vore kul med frågepodd. Kan inte ni skriva några frågor så tar vi upp dem i nästa avsnitt. Ja! Tack! Kul!

6 Replies to “Hur får man äktenskap att hålla?”

 1. Jessica says:

  Ingen fråga, bara en kommentar. Magnus undrade vad Trump skulle göra om han fick ut alla ”invandrare” ur USA, om he made America white again. Ja, då skulle han ge sig efter kvinnorna! 0ch HBTQIA-personer. Frågan är bara vilken grupp han skulle välja först, men jag tror 100 % att kvinnorna skulle skickas tillbaka till köket eller bordellen och HBTQIA skulle jagas så hårt så alla tvingades gömma sig i garderoberna igen. Tror du inte? (Nu blev det en lite fråga iallafall.)

  1. Peppe Öhman says:

   JA! Nu när du säger det så är det ju glasklart. Kvinnorna och HBTQIA-personerna skulle självklart ryka.

 2. Josephine says:

  Älskar er blogg! Tycker ni verkar ha en härlig, öppen och skämtsam dialog mellan er.

  1. Peppe Öhman says:

   Tack för att du säger så! Blev glad <3

 3. Anna says:

  Bästa podden, tack tack!!!!

  1. Peppe Öhman says:

   <3 <3 <3 Glad över att du lyssnar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.