The Way We Play

Fredagslänkarna!

3 months ago
Fredagslänkarna!

Fredag betyder länklista! Jag kan ibland få panik över att det finns så mycket bra att läsa på internet. Sen börjar jag fundera på om mitt intresse delvis handlar om att distrahera mig från att skriva bok. Oberoende här kommer ett urval av det bästa min vecka haft att erbjuda. Kommentera gärna med vad ni gillade mest.

Celine Dion, vem hade trott att hon skulle bli en modeikon? Inte jag, men nu är jag på gränsen till besatt av hennes stil.

Det går inte att köpa ett piller eller en drink som gör din hjärna smartare. (men det finns folk som försöker sälja såna).

Jeffrey Epstein, vem är han och vad pysslar han egentligen med? Jo, låt New York Times berätta det för er.

För er som gillar Stephen King och långläsning, en historia från 2000 om hur författaren King är med om en krock, bryter benet och vad som händer sen.

The Guardian skriver om intervjun med Alexandria Ocasio-Cortez och Greta Thunberg.

Den gravida kvinnan i Alabama som blev skjuten i magen och vars barn dog är inte längre åtalad för barnets död.

I Indien planterade en miljon frivilliga fler än 66 miljoner träd (det tog dem mindre än 12 timmar).

Fick en behagligt rysning när jag läste att det går så bra för Warren och Harris i demokraternas predidentkandidatrace.

Det går allt sämre för NRA. Hurra!

En otroligt sorglig och viktig historia som visar att människosmugglare och människohandlare är lika överallt i världen. Yoskeili Zurita från Venezuela är bara sexton år, drömde om ett bättre liv och fann sig snart på en liten fiskebåt på väg till Trinidad. Båten kapsejsade och bara nio stycken överlevde.

Har vi snackat om Tankesmedjan i P3? Jag lyssnar inte vanligtvis men någon tipsade mig om avsnittet med Alex Schulman och Hanif Bali och jag skrattade mycket. Tipsar också om PK-utfrågningen av jömställdhetsminister Åsa Lindhagen i följande avsnitt.

Jag har varit så besviken på Netflix comedy specials, inte ens Amy Schumer var speciellt rolig, men så seglar Katherine Ryan fram med Glitter Room och jag skrattar högt flera gånger.

 

2 Replies to “Fredagslänkarna!”

  1. Filippa says:

    Katherine Ryan i mitt hjärta för evigt <3 Har du sett mer med henne? Love her!

    Jag läste Stephen King, indiska träd, och ville läsa om båten till Trinidad, men jag orkade bara inte elände kände jag… gud vad priviligerad en är som tom kan välja bort att läsa om misär.

    1. Peppe Öhman says:

      Ska nu dammsuga Youtube efter mer Ryan-klipp. Fattar mer än väl att man måste bromsa intaget av misär ibland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.