Flyttar till skåne?

1 year ago

Flyttar till Skåne?

Vi befinner oss i Skåne där Magnus mamma och pappa har en hus. Jag har hälsat på här för många år sedan, men helt glömt bort hur fint det är med böljande kullat, kossor och hästar i över allt, små vitkalkade hus för att inte tala om alla gulliga sverigedemokrater. Skoja! Antar att allt fint måste ha en skuggsida.

Jag är sannerligen ingen renoveringsentusiast, men går nu omkring här tillsammans med Magnus och funderar på hur den här platsen kunde piffas till.

Flyttar till Skåne?

Nu har jag inga planer på att flytta till Skåne på heltid, men skulle verkligen inte ha något emot att bo här några månader om året. Läsa böcker, rida, ta långa promenader, åker över till Köpenhamn och bjuda in vänner på middagar i Ateljebyggnaden.

Flyttar till Skåne?

Har ni någon relation till den här delen av Skåne? Och skulle någon av er kunna tänka sig att bli min ridkompis här på somrarna? (eller bara hälsa på och äta middag).

Flyttar till Skåne?
Flyttar till Skåne?
Flyttar till Skåne?
Flyttar till Skåne?

Lina · 1 year ago
Vilken del är det?

Peppe Öhman · 1 year ago
Sälshög tror jag den här lilla platsen heter

MC · 1 year ago
Född i Lund och bodde i Skåne i 11 år. Har halva släkten där o resten i US. ÄLSKAR Skåne. (De som inte är SD är underbara.) och spettekaka... Kan inte rida men är duktig på att mocka och bakar en grym kladdkaka. Låter som en kontaktannons här

Peppe Öhman · 1 year ago
TAGET!

Cecilia · 1 year ago
Lätt!

Peppe Öhman · 1 year ago
Kommer att bli så fint!

Anna · 1 year ago
Nu vet jag inte vilken del av Skåne du menar, men jag bor i sydväst och ses gärna.

Peppe Öhman · 1 year ago
Sälshög! Men det är så litet här att vi praktiskt taget är grannar.

Jenny · 1 year ago
Jag undrar också vilken del av Skåne. Under väldigt långa år vägrade jag flytta till Skåne, just på grund av alla sverigedemokrater. Nu verkar de ha spridit sig, men vet inte om min familj går med på att flytta.

Peppe Öhman · 1 year ago
så härligt här! Hästar! Åkrar och fält! Plus närheten till Köpenhamn etc

Maria · 1 year ago
Ljuvligt fönster att sitta och titta ut genom. Drömfint! Skulle inte tveka en sekund. Finns ju härliga människor överallt. Och fler blir det med er då ju!

Peppe Öhman · 1 year ago
Drömmen att renovera lite och sen vara här minst en månad varje sommar.

Josefina · 1 year ago
Ja, flytta hit! Älskar denna del av Skåne! Bor här numera permanent efter år i London, Stockholm och Kanada. Bästa platsen på jorden. Fantastisk natur året om samtidigt som en kort tågresa tar en till det riktiga, lite slitna och skitiga Europa som jag återupptäcker och älskar. Nära till äventyren! Malmö, som jag växte upp i när det var världens tråkigaste stad, har förändrats totalt och har hur mycket som helst att erbjuda, även när det gäller trevligt folk :) En annan sak jag älskar med att bo härute är att folk är snälla. Ja, jag har sett alla kommentarer om SD och ja, jag var rädd efter förrförra valet när jag insåg hur många som röstat på dem här. Men samtidigt hör jag när jag pratar med "stadsbekanta" att deras åsikter ibland är SD:s trots att de påstår att de aldrig skulle rösta på dem. Hur som, folk här är snälla och det finns sällan prestige. De sociala koderna är annorlunda och de var svårare att flytta hit från Vancouver än från Stockholm till Vancouver. Men, som exempel kan jag i "stan" inte alltid berätta om mina upplevelser som utlandsboende, trots att det är av stor betydelse för mig, för det uppfattas som skryt. Härute är folk genuint intresserade och nyfikna på ja, jag säger det igen, ett snällt sätt.Och så finns här en fantastisk blandning av infödda och inflyttade! Nu pratar jag dock om "mitt" hörn av Österlen och det är vare sig kusten eller den sommarboendefyllda sydvästra delen utan en del där de flesta är fast boende. Många har tidigare varit sommarboende och sedan flyttat hit permanent och det är roligt att höra hur de hittar sätt att försörja sig för att kunna bo här. Ofta tillför det något till andra också. Och när någon öppnar något nytt här, ett café till exempel, då går alla dit för att stötta. Ok, det här blev jättelångt och självklart finns det skitstövlar här också. Men känslan när jag kommer hem hit är alltid en känsla av lycka och så starkt har jag aldrig känt det någon annanstans trots att jag alltid trivts väldigt bra där jag bott. Här har jag både stad och land. Kanske flyttar jag tillfälligt utomlands igen någon gång men jag kommer alltid att återvända hit.

Peppe Öhman · 1 year ago
Så fint skrivet! Kan verkligen fatta din kärlek gentemot Skåne.

Josefina · 1 year ago
Haha, läser min förra kommentar och jisses vad jag missionerar :) Men när vi flyttade ut hit (tio minuter norr om er) frågade alla hela tiden om jag inte saknade att bo i Stockholm och den frågan tröttnade jag snabbt på. Hursom blir jag såklart gärna sommarkompis! Som väldigt tydligt framgick av min tidigare kommentar kommer jag att vara här även om ni flyttar hit först om fem år :) Ni kommer inte att ha svårt att hitta sommarkompisar, här finns mycket trevligt folk!

Peppe · 1 year ago
Vad skönt att höra! Vi är ännu inte redo att lämna LA för heltidsboende i Skåne, men räkna med oss nästa sommar!

Agnetha · 1 year ago
Åker till svärmor som bor på landet några kilometer från Trelleborg ikväll. Kan definitivt relatera till din kärlek till Skåne. Lite sugen på att flytta dit ibland jag med. :)

Peppe · 1 year ago
Så otroligt vackert här! För att inte tala om alla hästar, kossor och får.

Josefina · 1 year ago
Tips till nästa år: http://havang.eu/natural-horsemanship/ Har inte gått kursen själv men hört mycket gott om den och red tidigare med Bonnys brorsdotter som är helt fantastisk med hästar.

Peppe · 1 year ago
TACK! Har en kompis som drar en sån i LA i höst, men skulle vara kul att testa den europeiska varianten också.

emzi · 1 year ago
ÅÅh så fint <3

peppe · 1 year ago
JAG VET!

Johanna · 1 year ago
Spenderar alla somrar i de krokarna. Kommer bjuda in mig på middag utan skam.

peppe · 1 year ago
Du är härmed inbjuden!

Malin / en gul apelsin · 1 year ago
Men åh, vilket ställe! Det kommer bli superfint ... eller det är det ju redan!

Peppe · 1 year ago
Är ju verkligen ingen praktiskt person med han för renovering, men har VISIONEN.

Elin · 1 year ago
JAG KOMMER! Österlen-LA är inte dött!

peppe · 1 year ago
Tänker så ofta på ÖSTERLEN-LA. Kommer att bli en succé

Cruella · 1 year ago
Jag är gärna sommarkompis, dock utan häst. Hav och strövtåg på heden kan erbjudas, endast ett par mil bort:)

Peppe · 1 year ago
Duger bra för mig!

Helena_ess · 1 year ago
Vilken pärla! Klart att ni ska slå till! Sen bjuda in några trevliga Sverigedemokrater (de existerar, jag känner två) som ni kan prata omkull och konvertera när de gästar er nya politiska debattpodd som ni bandar in i ateljén!

Peppe · 1 year ago
Låter verkligen som den ultimata planen. Och sen en sväng till Köpenhamn då och då.

Linnea · 1 year ago
Jag vill också hälsa på! ser ju underbart ut, men vill ändå ha kvar dig som sommarkompis i Sthlm också ❤️

Peter Svensson · 1 year ago
Född i östra Skåne. Det bästa stället för att bo på landet i Sverige, ändå nära till flygplats och storstad (Köpenhamn), samt mycket kultur. Lund och Malmö har bra restauranger, bra kulturliv med. Vintern är väl mindre kul dock, men sommarviste och början på hösten är finfin. Kan rekommendera Wanås konsthall när Hässleholm. En herrgård som har konstutställning i parken, funkar för hela familjen.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.