Era bästa stockholmstips för barn

5 years ago

Era bästa Stockholmstips för barn

Nu är vi tillbaka i stan igen efter en visit i Skåne och en i hos Blankens i Blomberg på vägen hem. Jag har haft bristfällig uppkoppling så svarar på kommentarer etc imorgon när allt är lite lugnare här, vi har ätit och packat upp.

Vill ändå komma med en insikt: Mina barn blir så glada och sover så gott när de får leka ute på landet och befinna sig nära djur. Jag tror (vet) inte  att jag är redo att flytta till landsbygden under vinterhalvåret, men så här är det alldeles magiskt med den nordiska sommarbygden. Har inget emot sommarstäderna Stockholm och Helsingfors heller, men med barn kräver det mer ansträngning än att öppna dörren och fösa ut ungarna.

Vår sommar blev inte riktigt som planerad. Vi hade tänkt oss en lång sommar med Magnus mamma i Stockholm, men på grund av att Magnus pappa blev sjuk och ligger på sjukhus i Skåne får barnen vara utan sin farmor (Vidde gråter var och varannan kväll av saknad). Magnus och jag beslöt oss för att ge honom (och Majsan) den bästa möjliga sommaren, men under de veckor vi är i Stockholm skulle jag gärna ha era bästa barntips. Alltså utanför Grönan, Tekniska museet, Vikingmuseet, Skansen (vi har årskort) och andra självklarheter. Det får gärna vara lite kul för mig och Maggan också.

Vilka är era bästa barntips i Stockholm för en familj utan bil?

Era bästa Stockholmstips för barn
Era bästa Stockholmstips för barn

Alex79 · 5 years ago
Siggesta gård på Värmdö! Fotbolls-golf, mini-golf, äventyrsbana i skogen. En ridskola ligger precis bredvid och på siggesta har de alpackor, lite hönor och några getter. Dessutom god mat och fika. Nås med buss från slussen.

Johanna · 5 years ago
Skulle också tipsa om det, hur bra som helst

Peppe Öhman · 5 years ago
Låter som detta skulle passa oss perfekt!

Gudrun · 5 years ago
Jo, det här tror jag skulle passa i all enkelhet. Ta båten från Frihamnen till Saltsjöqvarn (tror det är linje 80 det är en SL-båt). Promenera till Anders Frantzens park, en rolig lekpark med sjötema. Gå ner till Boule och Berså och drick/ät, det är inget märkvärdigt men ett trevligt ställe med fin utsikt. över båtliv. Fast ha koll på Majlis så hon inte drattar över kajkanten! Sen hem och vila. Tack för bloggen.

Peppe Öhman · 5 years ago
Låter underbart! (förutom Majlis som drattar i då)

Anna · 5 years ago
Lekplatsen vid Ivar Los park på söder, bibban på Odenplan.

Anna · 5 years ago
*bibblan, alltså biblioteket

Peppe Öhman · 5 years ago
På finlandssvenska säger man bibban utan L. så ditt svar var perfekt.

Anna · 5 years ago
Tack då har jag lärt mig nåt nytt idag, :)

Ann-Charlotte · 5 years ago
Uggleparken i Kristineberg, https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Uggleparken Mycket klättra och roliga rutschkanor tycker min sexåring.

Peppe Öhman · 5 years ago
Hade aldrig hört talas om den. Tack!

Cecilia · 5 years ago
Naturhistoriska! Där var vi i fjol o det var toppen. Gratis inträde och hyfsad lunch.

Peppe Öhman · 5 years ago
Måndag blir det Naturhistoriska!!

Gunilla Ojala · 5 years ago
Bryggartäppan lekpark i Södermalm

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack!

Irene · 5 years ago
Vet inte om det är självklarheter men Millesgården på Lidingö har en jättefin barnvänlig utställning med Lena Andersson just nu. Utöver den har de ett bra häfte med uppgifter till barn som de får lösa och leta efter när man går tillsammans i skulpturparken. Mysigt och vackert för både vuxna och barn, och snabbt med buss från Ropsten. Annars Bergianska trädgården (vid Universitetet) med växthusen, japansk trädgård att leka i och mysigt café. Vasaparken lekplats och Plockepinnparken på Gärdet, nära Kampementsbadet.

Peppe Öhman · 5 years ago
Har faktiskt aldrig varit på Millesgården så det är ett utmärkt tips.

Emma · 5 years ago
Hej! Vi bor nära lilla Bläckan så där hänger vi en del, de små barnen kan bada och vi brukar köpa med thaimat från kiosken uppe vid Ringvägen och käka till middag /lunch. Tom Tits i Södertälje är schysst för de större, funkar bra med pendeln dit. Annars kanske en tur till Västerås och deras äventyrsbad kan vara skoj, alt bo en natt på Steam hotell för de vuxna. Nackareservatet är trevligt, bra bad, sen kan man käka god lunch vid Hellasgården, tror det är buss 401 från Slussen som går dit. Naturhistoriska är gratis tror jag och något för alla åldrar, Tekniska är också skoj. Det finns minigolf nere i Tanto, kanske kan vara roligt och badet vid Långholmen är bra, finns ett trevligt café där med. Nacka lek och bus ska vara schysst för den som orkar, inte lika galet som Andys lekland, går buss från Slussen dit. Rum för barn på kulturhuset är underbart, tycker även att Moderna och Nationalmuseum funkar för alla. Tipsar tyvärr nästan bara om grejer söder om stan men det är där jag rör mig mest, hoppas att det kan funka!

Peppe Öhman · 5 years ago
Är så sugen på Steam Hotel.

Ulrica · 5 years ago
Tipsar också om Uggleparken i Kristineberg. Finns också bangolf och god pizza, precis bredvid tunnelbanan! Sjöfartsmuseet gillar mina barn i olika åldrar, ute på Djurgården. Rätt stora ytor, en hel del att testa/klura på. Trevlig lekplats i källaren. Bra ställe för en regnig dag. Dock trist restaurang.

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack! Också för varningen gällande maten.

Peppe Öhman · 5 years ago
Helt otroliga tips! Tusen tack!

Jennie · 5 years ago
Kom och hälsa på Huvudsta Strand (Solna)! 4H gården är mysig med lite djur, en lekpark bredvid och en liten badstrand nära, finns också ett utomhusbad men den har vi inte testat ännu. Även en ridskola, hästarna verkar dock vara på sommar-bete ett par veckor till. Finns en enklare restaurang i en sjöbod, ta med picknick eller så lyxar man till det lite med att äta på Pampas marina som ligger runt hörnet. Där kan man också hyra kanot och paddla runt Kungsholmen, rekommenderas verkligen men skulle nog inte ta med en 2 åring. Om hon skulle vilja hänga med två ungefär jämnåriga vildar så ses vi gärna, vi vuxna pratar gärna mer om Brexit, alternativa politiska system och husvaktning! :) Kan också rekommendera Mulle meck lekparken som ligger på andra sidan Solna, dit man kan ta pendeltåget. Annars är ju skärgårdsbåtarna ett måste som vi tänkt att upptäcka mer när vi är i stan.

Peppe Öhman · 5 years ago
Gärna! Majlis skulle älska 4H-gården. Och andra barn att leka med.

Basse · 5 years ago
Som allmän kommentar så är det så sjukt mycket enklare med barnen på sommaren om man a) är på landet och b) det finns andra ungefär jämnåriga barn att leka med. Och det kostar inget.

Sonja · 5 years ago
Fjärilshuset i Hagaparken.

Peppe Öhman · 5 years ago
Underbart! Tack!

Hannah · 5 years ago
Kom och lek med oss!❤️

Peppe Öhman · 5 years ago
Ja! När? Vi är här fram till den 19.7 och sen igen två veckor in i augusti. Längtar efter er!

Wilhelmina · 5 years ago
Du har redan fått massa bra tips! Nyckelviken i nacka är otroligt fint också. Bra café och flera olika djur. Naturhistoriska, Millesgården, Uggleparken, Blecktornsparken och även Lilla Blecktornsparken med mysiga glassbaren/restaurangen Bleck. Gustavsbergsbadet är en fantastisk simhall med varmt vatten och just passligt äventyrligt äventyrsbad.

Peppe Öhman · 5 years ago
Nappar Bleck! för morgondagen. Tack!

Mikaela · 5 years ago
Mulle Mecks lekpark i Sundbyberg. Vidde ev för gammal men kanske Majlis gillar? Fantastisk ”vanlig” lekpark!

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack! Vidde är överraskande flexibel gällande lekparker.

Karin E · 5 years ago
Att leta bästa glassen är ett bra sätt att komma ut och upptäcka nya platser. Finns ju en del tips om var Stockholms bästa glass finns (har för mig att DN hade en lista förra sommaren till exempel). Glassen är sen kanske sekundär, den ger en bara en orsak att ta sig ut och till en ny plats.

Peppe Öhman · 5 years ago
Väldigt bra tips! Tack, det ska vi göra.

Maricka · 5 years ago
Här kommer några tips till som jag älskar: - Skateparken vid Rålis (där man också kan öva på friidrott + rolig lekpark intill + schysst fika på Petit France) - Carl Eldhs ateljé vid Hagaparken - otroligt vacker - konstnärsateljén på Moderna muséet (med lunch på intilliggande Östasiatiska) - Etnografiska museet - Paddla kanot en liten tur vid Långholmen Tack för en superhärlig blogg! Har precis hittat till dig och tycker din plats är ljuvlig!!! Kram!

Peppe Öhman · 5 years ago
TACK! Uppsattas mycket.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.