En picknick i skärgården

2 years ago

En picknick i skärgården

Tusen tack för kommentarerna under! Så många, så smarta. Kände själv att det här var ett bra tillfälle att se över mina värderingar och tankar kring barn. Det är så lätt att drömma om hur man skulle vara som förälder, men den när barnen kommer tuffar vardagen på utan att man (okej: jag) stannar upp och funderar så mycket. Så ofta.

Jaja, efter morgonens tennismatch åkte vi ut till min syrras lande. Fasiken så Finland är vackert den här tiden på året med böljande fält i gult och grönt och röda lador och stugor med vita knutar. Har tydligen kommit in i den åldern då man uppskattar sånt. Kan också älska det bräckta vattnet i Östersjön. Så mjukt och fint och så coolt att det är en del av ett enormt hav.

Medan vi väntade på att bli upphämtade hade vi en liten picknick på bryggan (tack Alko i Pargas för glasen!). Det blev oerhört lyckat. Ni vet hur picknick oftast låter bättre än vad de är, men den här funkade. Hos mamma hittade jag förresten en enkel, blå klänning från America Apparel som jag inte haft sedan 2009, den blev den perfekta sommarklänningen 2019.

En picknick i skärgården
En picknick i skärgården

Sen fick barnen åka båt (ja, det fick vi också) och tillbringa ett dygn med sina kusiner. Otroligt mysigt med mat, bastu, dopp och stand upp-paddeling. För alla andra utom Magnus som klippte podd. Podden vilar aldrig.

En picknick i skärgården
En picknick i skärgården
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.