Veckans bästa länkar

5 years ago

Det är fredag igen! Jag har precis lämnat Vidde på skolan och Magnus ska precis ställa sig på en scen med Rebecca Stella och Vanessa. Majlis bär omkring på Katniss och om en halvtimme åker jag upp till stallet för en tur med Tio Pepe, Cissan och Sovve. Om inte detta är en perfekt fredag så vet jag inte vad som är.

Här kommer länkarna. Förresten, den här gången vill jag att ni kommenterar och säger vilken/vilka ni gillade mest. Blir glad om ni gör det.

Mick Jaggers dans, och hela instagram, fick mig att känna att det inte alls är så farligt att fylla 75.

Varför grunda restaurang när det folk ändå vill ha är maten hemkörd?

När jag började läsa om Danielle Steels oerhörda produktivitet tänkte jag “Lätt att skriva 179 böcker när man inte har barn“, senare i texten visade det sig att hon är nio barn och sover fyra timmar om natten. Måsteläsning för alla som vill skriva böcker.

Honduras, Nicaragua och El Salvador kallas The Nothern Triangle (of Violence), till USA flyr en massa unga människor för att undkomma gängen. Här kommer ett reportage om gäng i Honduras.

Med tanke på de abortlagar som röstats igenom i bl.a. Georgia, Alabama och nu senast Mississippi är den här texten om hur det på många håll USA väger tyngre att vara ett några veckor gammalt foster (är ett foster en person?) än en kvinna mycket bra.

San Francisco förbjuder övervakningskameran som känner igen ansikten.

När man införde pappaledighet i Spanien ledde det till att männen ville ha färre barn.

A brief history of bullying women into having babies.

En essä om att vara man i dagens USA och en podd där essän diskuteras. Otroligt bra poddavsnitt som också diskuterar problemet med zero waist och kvinnlighet.

Business casual i affärsvärlden.

Den här Amy Poehler-filmen fick ganska dåliga recensioner, men jag älskade den. Så mycket feelgood och skratt. Så bra cast.

Maria · 5 years ago
Tack för tipsen! Kommer att se filmen OCH ta ett glas vitt.

Peppe Öhman · 5 years ago
Yaas! bra så.

Linn · 5 years ago
Danielle Steele, Spaniens sjunkande barnatal och Patagonia-bankingartikeln var dom jag plockade upp och läste. Älskar dom här inläggen.

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack för att du säger så! Gör det ännu roligare att sätta ihop dem.

Viktoria · 5 years ago
Tack för bra länkar (som vanligt). Känner mig som en slöfock efter att ha läst om Danielle Steele, och ännu mer privilegierad efter att ha läst om gängvåldet i Honduras. Har sett filmen - jag gillade den!

Peppe Öhman · 5 years ago
Kände samma sak och så glad att filmen ändå var bra trots alla sura recensioner.

Ellen · 5 years ago
Alltså Danielle Steel... Både beundrar och skräms av henne!

Peppe Öhman · 5 years ago
Kände att det fanns något lite störande i hennes otroligt amerikanska inställning till jobb.

fransyskanh · 5 years ago
Herrejäklar vad inspirerande om/med Danielle Steel...! och SOM jag håller med henne ang. arbetsplatser och inställning till jobb... För övrigt mkt intressant om spanjorerna - har arbetat själv mkt med spanjorer och hade en spansk chef som tyckte jag var märklig som bara ville ha ett barn (han har fyra och skulle gärna haft fler). Hade många diskussioner om detta, vilket alltid drogs ned till samma - varken han eller jag var hemma, men jag hade ingen fru som var ok med det. :-). Stort tack för ditt jobb med länkarna. Och över huvud taget med din blogg. mvh Helena

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack för att du läser och kommenterar! KRAM

Anna · 5 years ago
Hjälp alltså, känner mig fruktansvärt lat efter att ha läst artikeln om Danielle Steel. Hur kan man fungera på bara fyra timmar sömn per natt under så många år? Blows my mind. Tack än en gång för massa bra länkar, skönt att någon orkar tipsa om sånt jag själv inte orkar leta fram :D

Peppe Öhman · 5 years ago
Tycker också att det låter lite osunt att sova så lite, men antar att människor fungerar olika? KRAM och tack för att du läser.

Hanna · 5 years ago
Tack Peppe för alla dom här länkarna <3 Jag tycker att den bästa var artikeln om att vara man i dagens USA.

Peppe Öhman · 5 years ago
Tack själv! Jag gillade också den. Lyssnade du på diskusisonen i The Waves (ärligt talat började jag där och letade sedan upp essän)

Jennifer · 5 years ago
Läste om aborterna och hur lite kvinnans liv är värt i USA, så otroligt deprimerande. Jag har en fundering dock, om det nu är så att dessa pro life människor värderar fostret så högt borde det då inte behandlas som en människa på alla plan. Dvs genast graviditet konstaterats få personnummer, räknas i folkbokföringen, man borde genast det är möjligt ta reda på kön för att namnge fostret och använda detta, göra alla tester som kan påvisa ev sjukdomar och försöka bota dem redan på livmoderstadiet, tex genom att utveckla och använda CRISPR. Om det blir missfall så blir det begravning (vet att vissa har det men det borde bli praxis precis som om ett barn på "utsidan" dör) med hela familjen och vänner, bekanta och dödsannons i tidningen, gravsten osv. Pappan borde genast börja ta ansvar och bor man ej tillsammans så blir det underhåll från dag ett när man vet att man är gravid osv osv. Men tyvärr känns det inte riktigt som att denhär vägen är den som de konservativa vill ta. PS kollade också filmen förra veckan och jag gillade, skönt med kvinnofilmer tycker jag.

Peppe Öhman · 5 years ago
Men precis så! Plus att de konservativa bara verkar bry sig om fostret/barnen så länge det ligger i mammans mage. Sen när det väl är ute får alla klara sig själva utan någon som helst hjälp.

Jessica Segerberg · 5 years ago
Tack för bra länkar! (Obs att jag blev noggrannare med alla läsa dom när du bad om favorit! Bra!) Brief history of bullying women into having babies var

Peppe Öhman · 5 years ago
Vad roligt! Samlar alltid på mig det bästa jag hittat under veckan och det känns fint att ha ett forum att dela texterna i.

Jennifer Sandström · 5 years ago
haha, white wine. har tänkt se denna film, så tack för påminnelsen!!! :)

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.