Tvåtimmarsskor och endagsjeans

1 year ago

Tvåtimmarsskor och endagsjeans

Så otroligt tillfredsställande att jag börjar se slutet på romanen jag översätter. Eftersom jag aldrig gjort någon liknande förut hade jag ingen uppfattning om hur stor arbetsbördan skulle vara. Sen ska jag såklart redigera och justera och pilla på texten, men känns tryggt att i alla fall ha den på svenska nu.

På tal om manus har jag en sån ÅNGEST inför ett Himla tjat om hästar. Den åker i tryck i dagarna och jag vill inte ens ta i texten. HU! Brukar det alltid kännas så här? Jag vet faktiskt inte.

Som om inte denna psykiska vånda skulle räcka gick jag med ett bar OTROLIGT obekväma jeans igår. Noll stretch. Det kändes som om jag satt benen in i två urholkade träd och sen fäst ett kyskhetsbälte kring underlivet. Fattar inte att det fanns en tid när jag accepterade sånt. Nuförtiden vill jag endast glida omkring i mjuka, lena material. Avsnittet i The Simpsons där Homer klär sig i en mumu. Det är jag.

Allvarligt talat, visst är tiden för obekväma plagg förbi? Jeans utan stretch, skor som klämmer eller med för höga klackar (glömmer aldrig när jag hängde med på skoshopping med min väninna Karine och mannen i Loubutin-butiken presenterade ett par som “tvåtimmarsskor“. Alltså skor man bara har i två timmar, sen gör det FÖR ont). Man kan vara snygg och bekväm. Ni hörde det inte först här, men tål att påminnas om.

 

Tvåtimmarsskor och endagsjeans

bohemianmaggie · 1 year ago
Ja! Håller helt med dig. Obekväma klädernas tid är förbi. Men tror att det också hänger ihop med åldern. Lite på samma sätt som man accepterar och börjar gilla sig själv i sitt eget skinn allt mer med åldern. Tycker förresten du har en så häftig klädstil!

Peppe · 1 year ago
Tack! Och ja! tror precis som du att man med åldern prioriterar sitt eget välbefinnande framför snygghet(?). Obs menar inte att obekvämt automatiskt är snyggt.

Fager Dam · 1 year ago
Hesari skrev för nån tid sen (förra söndagen? Förförra?) om hur illa elastan är för miljön. Är lättare att återanvända tyg som inte innehåller stretch. Så kanske det går just tvärtom.

Peppe · 1 year ago
bra poäng! får helt enkelt köpa större byxor i framtiden.

Johanna · 1 year ago
Intervjuade en som jobbar med jeansproduktion nyligen och han berättade att jeans i 100% bomull har gjort en comeback bland unga, men då är de mer rymliga likt de klassiska Levi's 501. Däremot bland män samt kvinnor i min ålder, dvs 40+, så är det fortfarande uteslutande stretchjeans som gäller

Johanna · 1 year ago
Och gällande känslorna kring din nya bok så kan jag relatera. I detta finns säkert en oro i hur bokens kommet tas emot och känslan av att inte längre ha kontroll över sitt verk. Det är ju dessutom svårt att inte läsa recensioner av sina alster. När jag får en ljummen eller rakt av kritisk recension faller jag först ner i ett svart hål, men sen brukar jag antingen tänka att boken och läsaren inte passade ihop eller så hittar jag användbara tips som jag kan ta med mig i mitt fortsatta skrivande.

Peppe · 1 year ago
Ja och tack för förståelsen gällande boken! <3

Peppe · 1 year ago
Då ska jag göra som ungdomen och köpa ostretchiga jeans i stor storlek. Tycker att det låter både snyggt och klokt (finns hur mycket som helst second hand).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.