Samla gamla eller olika nytt?

1 year ago

Samla gamla eller olika nytt?

Jag är så imponerad av människor som har en vilja att förändras och försöker bli lite bättre och smartare. Det behöver inte nödvändigtvis ta sig i uttryck i prestation, utan mer i en sorts nyfikenhet och genuin vilja att förstå och lära sig mer om världen. Mitt mål är att själv bli en sån. Folk som som inte vill utvecklas har liksom gett upp?

Tänker att en metod är att våga testa på saker som faller sig utanför ens vanliga liv och bubbla. Nu menar jag inte nödvändigtvis experimentella droger eller scientologerna, utan snarare tankemönster man inte är van vid.

Det var först coaching och senare Friday Lab för mig. En sån aha-upplevelse hur mycket det kan hjälpa att ha en liten grupp människor som också vill utvecklas och som kommer med pepp och ibland svåra frågor. Människan är sannerligen ett flockdjur. Jag har fått så många insikter, som att det formulerade är så mycket tydligare (och ibland annorlunda) än det löst tänkta. Och att hjärnan inte är en entitet med egen vilja, det går faktiskt att styra den.

Tänkte speciellt mycket på hjärnan i morse då Magnus tog sitt morgonbad och jag satt med honom en stund i badrummet och pratade. Han hade ångest inför att åka iväg från familjen, att alla poddar i hans hord var okej och jag plötsligt förvandlades till min coachvän Maja och hörde mig fråga: Vad skulle kunna att få dig att må bättre? Och plötsligt hade Maggan kommit på att han skulle göra en lista med allt som var fixat och lösningen på allt han oroat sig för och bara ta fram den när ångesten smög sig på igen.

Jaja, det jag egentligen skulle skriva om är att jag aldrig trodde att jag skulle ordna ett retreat (visste knappt vad det var), men det gör jag nu tillsammans med samma Maja. I Helsingfors i september. Fredagen är öppen för alla och lördag-söndag de som redan gått Friday Lab eller kommer att gå höstkursen. Vi håller ännu på att boka talare (vid sidan om Maja och mig), men bland annat Cecilia Blankens kommer att prata om hur hon byggt varumärke och resonerar som företagare. Misslyckanden och lärdomar (I programmet står det att hon föreläser på lördagen, men vi flyttade henne till fredagen så att alla kan få glädje av henne). Vi kommer att ha folk som framtidsspanar och prata om välmående och roligt liv,

Här är hela programmet. Vi fyller på med talare an efter.

Samla gamla eller olika nytt?
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.