Regler för att kolla på tv-serie tillsammans

2 years ago

Imorgon kommer Magnus att åka på en fyra dagar lång arbetsresa. Jag är så van vid att han alltid är hemma med mig att det onekligen känns konstigt, men jag säger som Gloria Gaynor I will survive. Fördelen med att vara ensam hemma är att jag kan kolla på tv-serier och filmer utan Magnus censur. Han hävdar i och för sig att jag EN endaste gång gått med på att kolla på nåt han vill se och det är Game of Thrones. Jag vill tillägga att jag också sett sjuttio avsnitt av The Walking Dead av kärlek till honom. (Sen kan vi ju enas i Veep, Last Week Tonight och Paradise Hotel så helt inkompatibla är vi inte).

Ni som lever med en käraste, hur väljer ni film/tv-serie? Kollar ni tillsammans? Finns det regler, typ dödssynd att kolla vidare på en serie när den andra är borta? (I vår familj kallar vi det Lex Billions)

Här är i alla fall det jag planerar att se medan Maggan lever livet på annan ort.

The Act. Verkar OTROLIGT läskig och jag är inte true crime-personen, men min kompis Frida sa att jag måste se den.

 

Buck, tydligen var det huvudpersonen i den här som hjälpe Robert Redford i The Horse Whisperer. Det här tipset kommer också från Frida, fast via Cissan.

Easy säsong 3, okej här har jag tjuvstartat lite när Magnus klippt podd sent på kvällen. Easy är korta historier om relationer. Tycker att det gifta paret som bestämmer sig för ett öppet förhållande är intressantas. Tydligen mycket vanligare än man i mina konservativa kretsar kunde tro. BRA säger jag.

Nu är mitt projekt kanske lite ambitiöst, MEN om jag lägger mig halv nio varje kväll lyckas jag kanske ännu klämma in Brexit.

puva · 2 years ago
Brexit var mycket bra! Kollar på The Good Fight och In Treatment, den gamla godingen, då jag tittar ensam. Började nyligen med Jeep också! Tillsammans kollar vi mest på Arenan, olika nordiska dramaserier. Norska Lykkeland om hur oljebusinessen fick sin början var fin!

Peppe Öhman · 2 years ago
Då blir det Brexit ikväll! Tack!

puva · 2 years ago
Äh...Veep.

Linn · 2 years ago
Åh, Andreas är en sån himla SNOBB när det kommer till tv-serier. Han vill bara se "bra produktioner" dvs Game of Thrones, Homeland, den där med zombiesarna och typ allt av HBO. Är det deppigt ljus och långsam handling så är han game. Jag vill helst se Gilmore Girls för vuxna om jag får välja fritt. Vi KAN enas om matlagning, Konstdeckarna, Franska och Italienska trädgårdar och diverse husrenoveringsprogram så mellan säsonger av GoT, Homeland osv så kollar vi mest sånt. Och så kollar han på sina grejer och jag på mina för sig. Obs att det ÄR dödssynd att kolla på en gemensam serie ensam. ps. nu kommer hela feeden in i Feedly ds

Peppe Öhman · 2 years ago
hahah, magnus är motsatsen. ju mer b desto bättre. (då måste jag säga att Gilmore Girls definitivt är en a-produktion)-. Hurra för feeden i feedly!

L · 2 years ago
min man har super snäv smak, så vi kollar tillsammans på typ enbart kriminalserier (men där finns också "restriktioner", suck) jag kollar ensam på komedier och dokumentärer etc... men nääe jag kollar inte vidare på sådant vi kollar tillsammans på. och inte han heller.

Peppe Öhman · 2 years ago
Magnus tycker att jag bara vill kolla på "svartvita, franska dokumentärer", men själv vägrar han konsekvent alla thrillers och deckare som jag gärna kunde kolla på.

Emma Johansson · 2 years ago
Chernobyl på hbo är så bra men inte en bra ensamserie, vissa behöver man diskutera. Samma med the Act, den var läskig och jag behövde ventilera allt.. Så varsågod för två usla tips för din alena situation. Såg ett avsnitt av i Think you should leave på netflix häromdagen och grät av skratt 2 ggr så det kan vara mitt goda tips då!

Peppe Öhman · 2 years ago
Så sugen på den, men behöver nog stöd i ångesten där. Ska nu undersöka Think you should leave. Visst är det stand uppare som skojar?

Jessica · 2 years ago
Det blir bråk om någon kollar på ett avsnitt själv av en serie vi kollar på tillsammans. Det slutar med att den som tjuvkollat måste se om eller att vi slutar se den tillsammans. Vi har ofta en serie på gång som vi ser ihop (som jag ofta bestämmer), sen ser vi massor separat. Jag vill se allt som år hypat för att hänga med i diskussioner. Jag gillar också krig, zombies och världens undergång typ The walking dead, GOT, Vikings, The rain, medan han gillar romantik och kviinnors liv typ L Word och Orange is the new black och Better things. Tillsammans ser vi mycket Stand up och dokumentärer.

Peppe Öhman · 2 years ago
Har du nån bra stand up att rekommendera? Vill verkligen skratta lite, men tycker det är svårt att hitta bra på Netflix.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.