Mot bättre vetande

1 year ago

Mot bättre vetande

Hanna hade ett så kul inlägg där hon skrev om saker hon gör trots att hon vet att hon inte borde göra det. In med er och läs det! Inspirerad av henne gör jag samma sak.

  1. Jag dricker vin fler dagar i veckan än vad jag inte gör det. Ett glas vin till maten, eller kanske medan jag lagar mat.
  2. Jag badar badkar ofta. Mest för att trycket i duschen är så dåligt. Eller så är det egentligen inte, mest för att jag då äntligen får läsa ifred. Dock kan de dagarna vara över eftersom Majlis under de senaste tre gångerna blixtsnabbt har rivit av sig kläderna och gjort mig sällskap.
  3. På tal om Majlis så vill hon fortfarande dricka mjölk mitt i natten. Jag vet att vi borde vänja av henne med det, men jag ORKAR inte. Det är lättare att bara sträcka sig efter en flaska med mjölk och ge ungen den.
  4. Slarvar med att tvätta frukt och grönskar innan jag äter dem.
  5. Äter choklad varje dag, fast det tycker jag VERKLIGEN att jag kan unna mig.
  6. Somnar till en podd så gott som varje kväll. Det skulle säkert vara bättre för hjärnan att få lite lugn och ro, men det kan den få i graven.
  7. Äter lunch ute flera gånger i veckan istället för att lägga pengarna på nåt slags besparingskonto.
  8. Slarvar när jag tvättar. Mitt motto är: bättre att göra nåt halvbra än inte alls.

s · 1 year ago
Inget av det där är ju fatalt, det stjälper ju egentligen inte så mycket:) spara kan man ju göra på det som man tycker att man inte behöver. Kaffe och lunch blir ju nog rätt dyrt men jag tycker faktiskt att det är värt det, det är ju ändå mera en helhetsuppkevelse än bara kaffe eller mat då man äter ute. Så jag är också oförståndig :)

Peppe Öhman · 1 year ago
Håller helt med, livskvalitet i vardagen är så oerhört viktigt för mig (oss).

Fredrika · 1 year ago
Älskar ditt motto! Det är så jag med nästan allt haha men känt jag inte varit tillräckligt bra pga det men nu vet jag bättre

Peppe Öhman · 1 year ago
Bra! Så många som aldrig får något gjort pga av att tror att det måste vara perfekt för att vara värt det. Heja!

MC · 1 year ago
Självklara saker allihop Framför allt chokladen och vinet. Det ÄR ju bra för hälsan. Och själen! Tvätta grönsaker och frukt gör jag dock nitiskt. Till och med clementiner. Men min faster var en av de som höll på att stryka med av ehec här i Sverige för något år sen efter att ha käkat böngroddar så jag är skadad. Har hänt att jag till o med haft diskmedel på äpple. Säkert skitnyttigt

Peppe Öhman · 1 year ago
Nu fick du mig att bli noggrannare med tvättandet av frukt, grönsaker och bär. Tack!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.