En helg i september och en samlingsplats

4 years ago

En helg i september och en samlingsplats

Min vän Maja och jag har nu dragit sammanlagt fyra stycken Friday Lab-kurser. Det har varit otroligt kul och utvecklande. Under de tre månader långa kurserna (då ses vi och gruppen på 10-12 personer live på Zoom två gånger i månaden, men hörs varje dag i Facebook-gruppen) har det hänt massor. Nya jobb, nya insikter, kreativitet, böcker har fått sin början, företag sett dagens ljus, arbetstiden gått ner och varje dag har känts lite mer som en fredag (det sista har jag handen på hjärtat inte frågat deltagarna om, men det är meningen med hela Friday Lab, att ta kontroll över livet så inte vardagen bara maler på i grå halvtakt utan att man får göra det som man verkligen vill, eller åtminstone börja med att identifiera det).

Snart är de fjärde kursen slut och eftersom slutet bara är början beslöt sig Maja och jag för att skapa en fortsättning. En fysisk och en online. Den fysiska är en retreat på Hanaholmen strax utanför Helsingfors centrum den 20-22 september 2019. Fredagen den 20.9 är öppen för alla. Då föreläser vi om att leda sig själv och andra, att må bra i sin yrkesroll, vi har gästföreläsare som framtidsspanar och så blir det konkreta övningar i struktur och målsättning och ledarskap och kreaticitet. Meningen är inte att man passivt ska sitta och lyssna i sex timmar, utan att också komma igång med utvecklingen/planeringen/målsättningen/struktureringen och ha få massa nyttiga verktyg. Gå därifrån som en person som vet lite mer om sig själv och hur livet ska se ut.

Resten av helgen vigs åt de som redan gått Friday Lab-kursen. Ska bli otroligt kul att sammanföra grupperna. Redan nu har det skett en massa synergier och samarbeten inom grupperna. Fatta så kul när ännu fler får lära känna varandra-

Samtidigt planerar vi ett online-community som är en form av Friday Lab. Varje månad får ett löst tema (struktur, målsättning (Maja föreläser), kreativitet (jag ska bland annat tala om kreativt skrivande), företagande (Magnus berättar om hur man gör podd och varför mediet är så stort just nu) flow, ledarskap, att ta hand om sig själv osv). Det blir också ett veckobrev med texter, poddar och videos på temat och så kommer Maja att ha en session varje måndag där deltagarna tillsammans sätter mål för den inkommande veckan. En plan along!

Precis som det i Friday Lab-grupperna råder tystnadsplikt gäller samma sak i communityt. Här ska man känna sig trygg att drista problem, prata om att söka nya jobb och få hjälp med CV och ansökan, tips på sparande, kunna tipsa om kurser/jobb/poddar/föreläsningar och givetvis träffa en massa bra människor som gör ens nätverk/vänskapskrets större.

Jag är så otroligt peppad på detta! Om ni vill göra mig en tjänst får du gärna prenumerera på Friday Labs nyhetsbrev (här kommer mer info om både retreat och community, men också tips på texter, övningar och så vidare). Anmäl dig här: connect at fridaylab.se Vi blir såklart otroligt glada om du också följer Friday Lab på instagram också fridaylab.se

(bilderna kommer från Hanaholmen)

En helg i september och en samlingsplats

Mirjam Ekström · 4 years ago
Åh vilka spännande planer. Önskar verkligen att jag kunde komma på retreaten i september också. Om det blir någon mer längre fram så kanske jag kan försöka tajma in det med Sverigebesök.

Peppe Öhman · 4 years ago
Ja! Önskar verkligen att du kan komma på nästa (eller att vi bara kan ses och prata om skrivande).

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.