Bra boktips och nextory-koder

2 years ago

Bra boktips och Nextory-koder

I samarbete med Nextory

Mitt älskade samarbete med Nextory fortsätter. Tycker verkligen att ni som ännu inte registrerat er (eller kanske varit kunder, och vill registrera om er fast med en ny e-postadress för att få en månad gratis) ska testa Nextory. Massor av bra böcker, jag kommer att lista några av det bästa jag läst/lyssnat på på sistone.

Koderna är Peppe (Finland, och svar på er fråga: ja utbudet är bra på svenska böcker i den finländska appen) och PeppeSE (Sverige). Ett fint sätt att stöda den här bloggen också. TACK!

Att ge bort en ljudbokstjänst i ett visst antal månader är för övrigt en jättebra examenspresent. Jag tycker själv att det skulle vara lyxigt att få en sån. Jag läste att min kompis Puva tipsade om det åt en person som frågade vad hon skulle ge sin vän som var på väg att flytta utomlands. Ett utmärkt sätt att få tag på svenska böcker för oss utvandrare.

Själv har jag precis börjat läsa på Pachinko av Min Yin Lee (som är nominerad i Årets bok). Det är en historisk roman som handlar om en koreansk kvinna som flyttar till Japan. Älskar att lära mig lite mer om världen genom litteraturen. Jag kommer att prata om den i nästa Mellan raderna och det vore såklart kul om ni hängde med på den läsresan.

 

Bra boktips och Nextory-koder

Jag är också peppad på att läsa Denisé Rudbergs De sju som såg (Maggan klipper förresten hennes och Anders Delamottes podd Lomma Karlaplan).

Jag gillade också Camilla Läckbergs En guld av bur. En riktigt Thelma och Louise hämndroman i sann Sidney Sheldon-anda.

Karin pratade om Allt jag fått lära mig av Tara Westover. En självbiografi om Westover som växer upp på den amerikanska landsbygden med en religiös och djupt troende far (han tror tex. inte på utbildning eller läkarvård). Westover tar sig ut från misären och får till och med en universitetsutbildning.

Nora eller Brinn Oslo Brinn, en bok om två kvinnosjukdomar: Endometrios och Instagram. Rolig och smart om svartsjuka och annan smärta mellan Sverige, Danmark och Norge.

Arv och Miljö av Vigdis Hjort. När föräldrar dör uppstår inte sällan friktion mellan syskon kring vem som ärver vad och indirekt vem som var mest älskad.

En bok som folk tipsat mig om och som jag sedermera tyckte väldigt mycket om är Små eldar överallt av Celeste Ng. Den handlar om överklass och arbetarklass, familj och olycka i en amerikansk förort.

Förra året intervjuade jag Jenny Jägerfeld på bokmässan i Göteborg om boken Blixtra, Spraka, Blända om författarskap, att växa upp, kärlek och Stockholm. Tyckte MYCKET om den.

Det är bara några tips och förslag. För mer rekommenderar jag Mellan raderna-podden. Och att ni signar upp på Nextory.<3 Fyll gärna i med egna tips.

B-M · 2 years ago
Tack för tipset om Nextory, är trogen användare sen senaste gången du tipsade, är dock ingen lyssnare utan mera läsare men det fnns ju bra utbud på det också. Boktips: "Jag for ner till bror", av Karin Smirnoff. Har inte läst nåt liknande, språket är som ett tankeflöde, det är motsatsen till feelgood (feelbad?) med depressioner, alkoholism och elände men - kunde inte sluta läsa!! Speciell!

Peppe Öhman · 2 years ago
JA! Karin läste den för Mellan raderna och sa precis som du att den inte vara var otroligt bra utan också hade ett så fint och speciellt språk.

Sarah · 2 years ago
Bara synd att man som utlandssvensk inte kan använda sig av nån sån här tjänst eftersom apparna man behöver inte går att ladda ned om man har en icke-svensk reggad Apple store. Fattar såklart varför med licenser osv men å andra sidan kan man ju inte få tag i böcker på svenska på de engelska konkurrenternas appar :( Men man kan låna hem böcker digitalt via bibliotek även om man bor utomlands!

Peppe Öhman · 2 years ago
Visste jag icke! Men jag har ju Nextory. Tror jag har två ituneskonton som jag hoppar mellan efter behov, ett svenskt och ett amerikanskt. (och rba poäng att bibliotek är fantastiska)

Sarah · 2 years ago
Hade inte ens tänkt att man kan ha två ituneskonton till en mobil ska genast fixa! Jag har varit så himla irriterad på att inte kunna ladda ned vissa appar. Är det nextory man kan både läsa o lyssna på eller är det storytell?

Peppe Öhman · 2 years ago
Härligt att jag kunde vara till någon nytta! tror det är både storytel och nextory, men blir såklart glad om du vill använd mina koder :)

Lou · 2 years ago
Finns alla dina rekommenderade böcker pö nextstory på svenska att både lyssna o läsa?

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.