Vad hemmalunchar ni?

6 years ago

Vad hemmalunchar ni?

Kollade precis på Beyoncés Homecoming på Netflix och det är sannerligen två timmar av välbehagsrys och fuktiga ögon. Otroligt mäktig dokumentär. Kan inte bestämma mig för vilken som är bäst Formation eller Drunk in Love och jag var tydligen ett år sen på Coachella.

Men det var inte alls det jag skulle skriva om. Magnus har nämligen varit borta två kvällar i rad och det slog mig att jag är ganska obrydd gällande mat. Jag gillar visserligen att äta god mat, men orkar inte lägga ner en massa tid på att planera och laga den (trots att jag i hemlighet drömmer om att jag en dag ska ta tag i det, älska att laga mat och se det som en meditativ och kreativ stund).

Vanliga kvällar går det bra. Eftersom jag inte äter kött äter vi vegetarisk middag varje kväll familjen är samlad (alltså nästan varje dag). Frukost bli mackor eller flingor och lunchen rester från dagen innan. Vidar tar ju med sig lunch till skolan och har under det senaste halvåret varit inne i en period där han endast vill ha ramen.

Är jag ensam hemma äter jag tyvärr frukost tre gånger om dagen, typ mackor eller flingor. Och det är kanske det som är problemet, inte att jag vill leva hälsosamt (tycker jag lever lite FÖR hälsosamt), men för att det känns så tråkigt. Vad har ni för go to i kylen? Sånt som alltid finns där och kan bli enkel lunch. Jag har tidigare jobbat med grönsaker och jordnötssmör, hummus och ja sen kommer jag inte på mer. Tips emottages!

Matilda · 6 years ago
Pasta, soltorkde tomater i olja, pesto, sojabönor. Blanda, ät. Ibland permesanost också, och vegofärs som jag steker och blandar i.

Peppe Öhman · 6 years ago
hemlagad pesto! hade helt glömt bort att jag älskar det!

Anna Nilsson · 6 years ago
Slänga en massa grönsaker i ugnen och generöst pensla på olivolja och vitlök. T ex broccoli som blir jättegott i ugnen, sötpotatis, tomathalvor, lökklyftor etc. Typ det enda vi ätit senaste veckan... Så får man äta något bredvid om man är mera hungrig, vilket sportiga sonen ofta är. Kram Anna N

Peppe Öhman · 6 years ago
Gudars vad gott det låter! Tack! kram!

Anna · 6 years ago
Ägg i olika form! Och quinoa - koka en större sats på måndag och ha i kylen under veckan, kan blandas med nästan vad som helst och passar jättebra att dryga ut middagsrester med.

Peppe Öhman · 6 years ago
Min favoritråvara är ju ägg, men försöker dra ner konsumtionen. Men quinoa! Har en påsen i skåpet och sa ge mig på den nu. TACK!

Ida · 6 years ago
Ägg ja. Det blir ofta äggröra med diverse rester i. Havregrynsgröt kokar jag ibland, rör ner frusna bär och får på så sätt en mättande måltid. Varma smörgåsar är gott (men det äter vi mera kvällstid).

Peppe Öhman · 6 years ago
Havregrynsgröt! JA! Med hallonsylt och bär.

Anna · 6 years ago
-Sallad med salladsblad, bönor, tomater, avo, mango, Ezekiel sprouted tortilla eller bröd eller Rudi's 14-grain bread -Olika varianter med sötpotatis, bönor, avo, bröd... -Havregrynsgröt med ägg i och frukt -Yoghurt med frukt, bär och bran -Grönsakssoppa på färdiga frysta grönsaksmixer, tar bara 15 min att koka -Scones...

Peppe Öhman · 6 years ago
Taack! Nu kom du med så många bra och enkla tips att jag känner mig som en idiot. kram

Maria · 6 years ago
Den här otroligt goda salladen är min senaste upptäckt. Googla veckosallad vitkål så hittar ni. Gott o passar till allt.

Peppe Öhman · 6 years ago
Länka till den!! <3

Filippa · 6 years ago
Mitt bästa är pitabröd, ner i rosten och fyll med det som finns hemma (något såsigt, något krispigt, något mjukt). Äter nästan alltid veg men är just nu så otroligt insnöad på majonäs, rostbiff, skivat äpple och spenat. Men ALLT går bra att möla ner i ett pitabröd, tom frukosten.

Peppe Öhman · 6 years ago
Pitabröd är en favorit. Ska tänka som du skrev; olika konsistens på råvarorna så blir det garanterat gott. tack!

Ann · 6 years ago
En stor och viktig del av en fungerande dagtilldag går ut på den enskilda kroppens anpassade näringsintag. En del magar klarar pitabröd, andra inte. Att kategoriskt neka sig födoämnen på grund av gällande "läror". NOT. Följ dun kropp..Fyll frysen och kylen med det som känns bäst och ät av det. Som att man kan trolla ihop av det som hittas.

Eva-L · 6 years ago
Mitt senaste är bulgur med massa hackad gurka och tomat och salmalax och lite sriracha. Annars bulgur med stekta grönsaker utifrån vad som finns hemma - grönkål, lök, paprika, purjo, palsternacka, zucchini + nån ost, gärna feta.

MC · 6 years ago
Har alltid laxburgare i frysen som man bara steker till. Och alltid en skål av hackad vitkål. Sen keso äter jag massor, broccoli och makrill i tomatsås. Lika snabbt som frukost men mer matigt.

Peppe Öhman · 6 years ago
Låter otroligt bra! (och hälsosamt)

MC · 6 years ago
Jaja går ner väääldigt mycket kaffe, creme fraich och choklad i denna hydda också.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.