Tränad av carl lewis löptränare

5 years ago

Tränad av Carl Lewis löptränare

En grej jag verkligen älskar med Los Angeles är att man aldrig vet vem man springer på. I dag tog vi Majlis till parken utanför oss och sparkade lite boll där. En liten gubbe satt och kollade på oss, vinkade åt Majlis och kom till slut fram för att snacka. Han frågade vad det stod på min tröja (Mansplainer Slayer, från RFSU) och tog instinktivt två steg tillbaka när han själv läste texten. Sen sprang Majlis fram till och honom och vi började prata.

Mannen berättade att han var löptränare och att han befann sig i parken för att träna några klienter. Han frågade också om jag sprang mycket eller hade tävlat till och med. Sen tillade han att jag hade löparben, långa lårmuskler. Jag visste inte om jag var helt bekväm med att han bedömde mina ben, men sen berättade han att han tränat Carl Lewis.

Medan jag ännu bodde i Finland var det till nittio procent fyllon och stollar som spontant började prata med en på gatan. I LA kan det såklart oftast vara så, men just den här gången visade det sig att den lilla mannen vi pratade med var Joe Douglas –Carl Lewis före detta tränare.(Magnus, den mer skeptiska av oss passade på att googla honom).

Douglas sa bland annat att han hade uppmuntrat Lewis att vid sidan om löpträningen också ta retorik- och skådespelarkurser. Ska man göra pengar räcker det inte med att vara snabb eller duktig på vilken sport som helst och då gäller det att ge intervjuer och sälja ut stadion.

Medan vi snackade höll han på att träna två personer varav den ena var nittio år gammal och precis hade vunnit världsmästerskap i löpning i sin egen ålderskategori. Den gamla mannen joggade målmedvetet fram och tillbaka på gatan. Otroligt coolt och inspirerande. Tydligen tränar Douglas oftast utanför oss så nu ska jag börja spana efter honom när jag själv är ute och springer. Kan kanske få ett löptips eller två.

Tränad av Carl Lewis löptränare
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.