Relationstips från tioårigt äktenskap

1 year ago

I lördags spelade vi in podden. Där pratar vi bland annat om Brexit, om Julian Assange och Metoo, om sakletare i San Francisco och om hur vi mer eller mindre medvetet jobbar på vårt förhållande. Här kommer en spoiler, som eventuellt är lite pinsam: Vi har omedvetet satt i system att varje dag hålla små pepptalks (tycker för övrigt att podden istället för Magnus och Peppes podcast borde heta just Pepptalk) för varandra.

 

Relationstips från tioårigt äktenskap

En sak som jag insett med Friday Lab är hur hjärnan är som en muskel. Den blir bättre på det man tränar på. Vanor och känslor sätter sig när man upprepar dem. Tror det här gäller allt från könsroller till kreativitet och inställning till sin relation. Nu säger jag verkligen inte att man kan peptalka sin relation från dålig till bra, men tror att när jag säger högt att jag tycker Maggan är bra på något så påminns jag om att han är mer än en person som lämnar sina sockor i soffan. Äh, ni fattar. Har ni som lever i parförhållanden några mer eller mindre medvetna och pinsamma ritualer?

Här finns förresten podden. Lyssna! Kommentera! Ifrågasätt! Korrigera! Här eller på magnusochpeppespodcast snabel-a gmail.com

Jessica · 1 year ago
Har lyssnat, alltid lika intressant att höra er! Vill bara säga att jag förstår var du kommer ifrån när ni diskuterar någon som har gjort det till sitt jobb att gå igenom någon sopor. Det låter väl ok att man hittar ipads och klockor att sälja, men att stå och rota bland bajsblöjor och matrester ska inte behöva vara ett jobb. Bor inte i Amerika så har egentligen inte koll. Det är säkert lättare att starta företag där, här i norden finns många krångliga lagar. Men att kunna starta företag kräver ofta något skill-set som i många fall skaffas på universitet. Jag håller alltså med dig. Magnus tänker inte på att han fått en utbildning gratis här i Norden som han har nytta av där. Jag tror att det enormt svårt att komma någonstans i USA om man inte har föräldrar som har möjlighet att bo i rätt område, betala skoluncher, intuitions och utbildningar. Jag som är uppvuxen med en ensamstående förälder som kämpade hårt med att få ihop allt under min uppväxt hade troligtvis bott i en trailer-park i USA och inte haft råd att studera något. I Sverige har jag haft möjlighet att göra en klassresa tack vare vårt skolsystem som inte kostat en krona.

Peppe Öhman · 1 year ago
Kan inte annat än hålla med! Och tror att ipaddar i sopoena nog är en ganska sällsynt företeelse.

Marie/Stilkontot_ · 1 year ago
Min mamman kommer varje kväll med min tandborste laddad med tandkräm när det är daga att gå och lägga sig. Otroligt cheezy men gick också otroligt fort att vänja sig vid.

Peppe Öhman · 1 year ago
Väldigt gulligt! Och jag tänker att det kanske är din man som gör det..?

Johanna Lundström · 1 year ago
Hey, inget pinsamt med att vilja ha fler följare (angående vad ni pratade om i podden) . Det är som att en tidning inte skulle vilja ha fler läsare. Klart det gör skillnad med fler följare när en vill kunna få ekonomi kring sitt skapande

Peppe Öhman · 1 year ago
Tack för att du förstår!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.