Ett av de bästa ögonblicken

1 year ago

I dag hade jag en så otroligt bra galopp på Sequoia ute i bergen i Topanga och Cissan på Sovvers precis bakom mig. Jag red utan sadel och kände hur hästen under mig rusade fram och bakom mig tjöt Cissan ett glädjetjut för att att det var så fantastiskt härligt och gick så fort.

Ett av de bästa ögonblicken

Att åka upp till stallet och bara låta min hjärna tänka på hästar och eventuellt prata med Cissan är min livlina. Nuförtiden njuter jag till och med av att köra dit. Stilla havet på vänstra sidan om bilen och en bra podd (t.ex. Hidden Brain). Hemma är det alltid någon som klättrar på mig, texter som måste skrivas, mail svaras på och praktiska saker skötas. I stallet är jag fri.

Ett av de bästa ögonblicken

Den här bilden är från i vintras, men det är samma häst och samma människa på den.

Sen kom jag hem och fortsatte översätta en roman jag jobbar på. Det är alltså inte jag som skrivit romanen, men översätter den från engelska/finska till svenska. Mycket kul jobb och jag märker att jag bli snabbare ju längre in i boken jag kommer. Tror att det beror på två saker 1) jag blir bättre och kommer liksom in i tonen och rytmen 2) jag börjar bli nyfiken på hur det ska gå. Det är överraskande kreativt att översätta och jag föreställer mig att jag själv blir en bättre skribent av att göra det. Det är kanske en sån grej man intalar sig själv, men men håller fast vid det.

Ett av de bästa ögonblicken

En annan kul grej är att Mellan raderna-podden (nytt avsnitt ute!) ska vara med på bokmässan i Göteborg och det innebär att det blir en mycket kul grej för Karin och mig. Men tillbaka till hästarna. Så jäkla bra riddag!

Ett av de bästa ögonblicken
Ett av de bästa ögonblicken
Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.