Brexit for dummies

5 years ago

Jag tappade intresset för Brexit för flera månader (okej år) sedan. Det kändes som om processen inte rörde sig någonstans och jag hade fullt upp att följa med amerikansk politik. I senaste podden började Magnus och jag ändå att tala om Theresa May och var sedan tvungna att avbryta, läsa på och återkomma med fakta: Varsågoda, vi presenterar Brexit for dummies. Vi talar också om Uberförare som demonstrerar, Dramatens uttalande om våld mot kvinnor och mycket mer. Kan verkligen rekommendera detta avsnitt.

Brexit for Dummies

Catharina · 5 years ago
Jag har tänkt mycket på det ni tog upp om hur man absolut måste vara som vegeterian. Otroligt irriterande att sätta upp regler om vad som är rätt och fel nuförtiden, när målet för alla borde vara att minska sin köttkonsumtion! T.ex så vägrar våra barn äta hel-vego bolognese. Förut lagade vi den med 50% morot/rotselleri/lök och 50% köttfärs. Nu brukar vi byta ut ca hälften av köttfärsen mot sojafärs. Byter vi ut allt försvinner tydligen nån smak som barnen är extremt uppmärksamma på :-) Det är ju inte en rätt jag skulle bjuda på om det kom nån som aktivt sa "jag äter inte kött", men i vårt hushåll är det ändå en markant skillnad mot att för 10 år sen kanske lagat rätten med 100 % köttfärs... Så, vad ska vi kalla oss då om man nu måste etikettera precis allt... Nej, bara störigt. Gillar egentligen tanken som du sa - att default borde vara att alltid bjuda på vegetariskt!! Ska försöka anamma det faktiskt!

Jeanette Öhman · 5 years ago
precis så tänker jag: att det skulle göra en enorm skillnad om folk drog ner på köttet med 50 procent. Tänker att det mest ändå är en vanesak. HEJA NI!!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.