Att tappa kontrollen/magnus lilla grishjärna

2 years ago

Att tappa kontrollen/Magnus lilla grishjärna

Magnus var ute med kompisar både på torsdag och fredag. Jag tycker att det är bara fint att han fått goda vänner i LA och blir bara glad när han är glad. Jag förvandlas också till en jäkla tonårsmorsa när min man är ute och festar. Jag är säker på att han kommer att bli rånad/mördad/cykla omkull/bli överkörd/kidnappad eller motsvarande på fyllan. Ligger vaken och lyssnar efter ljud, kollar på klockan och textar honom. Nåt slags förberedelse inför Vidars och Majlis tonår kanske.

Häromdagen pratade vi om Maggans kärlek till att gå ut, dricka sig full och se vad som händer. Maggan beskrev det som en extremsport, bara låta sig dras in i natten. “Det är mitt bungyjump” sa han. Jag blev helt till mig. Jag har ju kastat mig ut från det mesta man kan tänka sig bungy, fallskärm, paraglidat och kiteglidat och väljer det mycket, mycket hellre än en fylla där jag helt tappar kontrollen.

Nu låter här som om jag koketterar, men jag tycker handen på hjärtat att jag borde släppa lite på kontrollbehovet och låta mig bara dras iväg. Jag vill inte vara en tråkig och återhållsam person. Hellre livsbejakande och inte så förutsägbar. Det får bli mitt sommarlöfte tillsammans med att leva lite mer ohälsosamt: Tappa kontrollen

Vi talar bland annat om detta i Magnus och Peppes podcast, men också om demokraternas presidentkandidater (bra sätt att enkelt uppdatera sig), Mullerrapporten, influensers som gör designsamarbeten med klädmärken (min teori är de de nya aningslösa influensers) ja och om vaccinationer och mässlingen som härjar här i USA. BRA avsnitt!

s · 2 years ago
Hmm...kommer att tänka på metoo. Bättre smart än vem vet vad.

s · 2 years ago
Måste nu lite förtydliga mig :) Jag menade att det e smart att inte gå ut på stan i fyllan o villan. Det borde ju inte vara farligare för kvinnor än för män, men det är smart att vara realist.

Peppe Öhman · 2 years ago
Fattade! (Speciellt fulla män borde hålla sig hemma så de inte antastar hederligt folk)

Johanna · 2 years ago
Jag är helt likadan med min man. Har svårt att sova då han är ute och festar och ligger ofta vaken tills han kommit hem. Jätte jobbigt, men samtidigt brukar jag tänka - och har även sagt detta till honom - att mitt beteende ju är ett tecken på kärlek och omsorg, det skulle inte vara ett jätte bra tecken om jag inte alls brydde mig elelr oroade mig. Minns så bra då jag slutade vaka och oroa mig för mitt ex, vårt förhållande var slut ganska snart efter det.

Peppe Öhman · 2 years ago
Mycket bra poäng! Det är ju av omtanke.

Hanna · 2 years ago
Hög igenkänning där! Att min man skulle flirta eller hook up med andra kvinnor då han är ute och festar finns inte på kartan. Däremot är jag livrädd för all annan galenskap han kan hitta på som antingen för honom till en fängelsecell eller ett sjukhus. Detta finns dock bara i mitt huvud, tror att det crazygaste han gjort är att svänga på en vägskylt. :)

Peppe Öhman · 2 years ago
Precis samma här. Noll orolig för otrohet, hundra för att en bil ska köra över honom när han vinglar hem på cykeln.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.