Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Amerikanska snacks | April 30, 2019 | The Way We Play

Amerikanska snacks

4 years ago

Amerikanska snacks

Om det är nånting amerikanerna är riktigt bra på så är det snacks. Folk verkar alltid ha med sig något litet att tugga på och inte sällan är gränserna mellan godis, lunch, snacks och hälsosamt mellanmål väldigt otydliga. De flyter liksom in i varandra, korspollineras och skapar nåt slags helt ny kategori av mat. Det är till exempel inte ovanligt att Viddes kompisar på skolan har med sig choklad i form av av powerbars eller mellanmål baserat på frukt. Föreställer mig att sockerförsiktiga föräldrar hemma i Norden skulle få ett litet slaganfall. Jag också i början.

Men vem är jag att kasta den första stenen? INGEN! Därför har jag gått all in som en upptäcktsresande på 1800-talet och gjort mitt bästa för att undersöka alla möjligheter. Speciellt under längre bilresor öppnar sig möjligheter att testa det ena och det andra.

En storfavorit är fortfarande mörk chokladöverdragna popcorn. VÄLDIGT gott. Popcorn med cheddarost är inte heller äckligt. En helt annorlunda, men också god är Trader Joe’s rostade seaweed. Magnus kom hem med jalopeñochips häromdagen. Gott för vuxna, barnen var inte så förtjusta (alltså rekommendation!). Själv gillar jag också Red Curry Coconut-chips. Och de chipsen som är mindre saltade. Däremot är Pringles det äckligaste i chipsfamiljen.

När jag ska fortsätta den här listan inser jag att jag ljög lite i början av inlägget. Jag är inte alls en expert på snacks. Jag kommer inte längre än chipsen och popcornen och får lust att skriva: TA EN FRUKT! Men det vill jag inte för min ambition är att inte vara så jäkla hälsosam hela tiden.

Kan inte ni amerikanska läsare och andra USA-kännare fylla i med era egna favoitsnacks?

 

Jenny Erlandsson · 4 years ago
Mina barn har tyvärr fastnat i de typiskt amerikanska barn-snacksen, goldfish, veggie straws, PB&J mackor, inte så konstigt kanske då de får det i skolan och på dagis. Mitt favvo-snack är just nu är äppelklyftor med almondbutter (som jag pressar själv på Whole Foods) mycket gott och lite halvnyttigt beroende på hur mycket almondbutter jag smaskar i mig :)

Liljan · 4 years ago
Yesss, tack! Är i NYC from torsdag, så detta var perfekt tajming :) nu vet jag var jag ska börja och jag har på känn att jag en vecka senare kanske kommer hem som en snacks-expert...

Annika · 4 years ago
Mina favoriter är Snyders Pretzels med Honey mustard-smak och Milk duds. Är det första (och egentligen enda) snackset jag köpt på varje gång jag varit i USA. Och Minute Maids lemonad! Fast det räknas ju inte som snacks ^^

Peppe Öhman · 4 years ago
MILK DUDS! Brukade vara mitt go to-godis på bio.

Minna · 4 years ago
• Wasabi & soy sauce almonds (Blue Diamond burkar) • Chex Mix • String cheese med salami rullat runt • Kind bars • Harvest Snacks baked green pea crisps

Peppe Öhman · 4 years ago
ÄLSKAR Wasabi & soy sauce almonds! Hade förr det alltid i skåpet, fattar inte varför jag slutade köpa.

Anna · 4 years ago
Vad jag förstår är svenskar inte så mycket för frukt numera pga allt socker är Ont? Gillar själv luna bars chocolate chip pga visserligen lika onyttiga som godis men man blir mätt på lite. Bunny Grahams! Har inte hittat chokladpopcornen här fast vi har märket.

Peppe Öhman · 4 years ago
Helt sjukt det där med sockerrädslan, kan jag tycka.

MC · 4 years ago
Mina favoriter i USA är Popcorners och majskärnor. Här i Sverige finns inte kärnorna att köpa för mej då de tillverkas tillsammans med nötter. De ÄR svingoda, men inte beredd riskera livet för dem. (Allergisk.) Nästa gång fyller jag väskan. Annars oststavar! Här hemma äter jag mest frukt. Clementiner, meloner... och druvor! Och ägg. Blir hungrig...

Peppe Öhman · 4 years ago
Älskar att frukten är så god här i Kalifornien! Är en storkonsument. Ska leta reda på de där kärnorna, låter helt i min smak.

Julia Holmqvist · 4 years ago
- Mandlar täckta med mörk choklad (kan köpas i Bulk från Sprouts eller liknande) - Pita chips & hummus - Pop tarts (hehe) - Talenti Layers Salted Caramel Truffle Gelato - ÄLSKAR att snacksa på jordgubbar. Så gott gott gott :)

Peppe Öhman · 4 years ago
herregud, de där mandlarna hade jag helt glömt bort. SÅ GODA! Det andra också för den delen (förutom kanske pop tarts)

Jenny · 4 years ago
Plantain chips! Särskilt dom som är skurna på längden. Veggie straws. Trader Joes sesame honey cashews. Och kanske lite för nyttigt men dried mango cheeks och frystorkade jordgubbar. Köper också mycket Teddy Grahams eller Bunny Grahams "till min dotter" fast äter sen upp dom själv...

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.