Rutschkana från la:s högsta skyskrapa

3 years ago

I går var Magnus och jag ute på en sällsynt dejt. Jag tror inte att han och jag ätit middag ute tillsammans en enda gång sedan vi flyttade till LA. Barnvakt kostar mycket så vi har bara anlitat sån när vi ska gå på fest. Det var i alla fall väldigt mysigt att ta en Uber till West Hollywood, ett glas vin i baren till Cecconi’s och sen vidare till thairestaurangen Thai + Market där vi åt middag. Sen dundrade Cissan och Per in och vi satt kvar och pratade till stället stängde och vi blev milt utkastade. Tog inte en enda bild.

Däremot tog jag en massa bilder från tidigare samma dag då vi åkte in till DTLA för att äta lunch och testa den genomskinliga rutschkanan utanför en av skyskraporna. Eller inte vilken skyskrapa som helst, stans högsta.

Vi lunchade på det relativt nya nya hotellet NoMad. Det var kyligt som bara den, men lyckligtvis sitter inte Majlis stilla mer än en minut åt gången och det är lätt att få upp värmen när man joggar efter henne.

När vi ätit kände vi på vattnet i poolen (varmt), tog ändå inte ett dopp, utan promenerade mot Skyspace som ligger i en av skyskraporna. DTLA är förresten relativt komprimerat och här går det bra att promenera från ett ställe till ett annat.

Det var inte billigt att ta hissen upp och dessutom åka den genomskinliga rutschkanan som alltså är konstruerad utanför byggnaden. Blickar man ner är det ungefär 69 våningar ner. Väldigt kul och inte alls så läskigt som det låter. Plus att utsikten efteråt var otroligt fin. Turistar man i LA kan jag verkligen rekommendera detta.

v

Johanna · 3 years ago
Huj, vet inte om jag hade vågat kasta mig nerför den rutchbanan. Du är modig.

Peppe Öhman · 3 years ago
Haha, det ser mycket värre än än vad det var.

Jennifer · 3 years ago
Men alltså rutschkanan, ser framför mig hur den cirkulerar runt hela byggnaden i varv efter varv tills man når botten alldeles snurrig, haha. Men antar att den var lite kortare...?

Peppe Öhman · 3 years ago
HA! Det vore ju drömmen, men den här räckte bara en våning.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.