En förmiddag i manhattan beach

3 years ago

Det bara regnar och regnar här. Det är bra för naturen, men Los Angeles är inte en stad som är van eller förberedd på vatten så kloaker svämmar över och jordskred gör att vägarna stängs. Det är mysigt att sitta inne när regnet dundrar på utanför, men just den här veckan är min yngsta sister här och hälsar på och jag vill ju att hon ska uppleva mer av staden än vår lägenhet.

Jag kollade alla väderappar och -sajter jag hittade och noterade att det var uppehåll i Manhattan Beach. Sagt och gjort, vi styrde kosan dit. Det tar bara 30 minuter från oss och är alltså i Los Angeles mått mätt nära.

Larisza och jag har aldrig bott mer än några veckor i taget under samma tak. Hon tillbringade sina första drygt tio år i Tyskland, men flyttade sedan till Ekenäs. Vi har ändå alltid varit väldigt nära och kärleksfulla mot varandra.

Det skadar ju inte heller att hon älskar våra barn lika mycket som vi älskar dem. OCH att känslorna är besvarade. Majlis går omkring och pratar om Lissa och Vidde vill aldrig sluta diskutera LIVET med henne. Lari har förresten precis fått sin kandidat i socialt arbete och funderar nu på om hon ska fortsätta studera och fixa en master åt sig. Först ska hon i alla fall söka jobb. Hojta om ni bor i Helsingfors och behöver en språkkunnig (svenska, engelska, tyska och finska) och otroligt kompetent person.

Men tillbaka till Manhattan Beach. En kompis tipsade för länge sen om fiskrestaurangen Fishing with Dynamite och det var dit vi styrde kosan. Väldigt trevligt och gott. Jag åt såklart pocherade ägg. Finns de på menyn beställer jag dem (en annan sak som alltid får mig att beställa är tryffel). Har ni nån råvara/maträtt som genast får er att nappa en viss rätt?

Sen tog vi en promenad ut på piren och när det började regna åkte vi hem. Nu kan vi väl slå fast att Magnus solglasögon inte passar mig. Jag ser ut som en DJ från 2003 med halvkass musiksmak. En DJ med gosedjur under armen.

Matilda · 3 years ago
Jag äter inte jätteofta på resturang eftersom de tre pizzeriorna i min ort inte faller mig i smaken, och de tre resturangerna i grannorten som faller mig i smaken är SVINDYRA. Men nu när jag tänker på det, jag brukar ta mig råd aty gå en gång varje sommar på fina fisken i trosa, underbar resturang rekomenderas varmt om ni är i trosa och känner er rika, och där tar jag ALLTID rödingen. På andra ställen om det finns röding överväger jag alltid rödingen. Annars vegetariskt för jag är inte speciellt förtjust i kött så det är inte riktigt värt pengarna att ta en kötträtt.

Anna · 3 years ago
Ingredienser som genast får mig på kroken: Sparris, kantareller, Karljohan eller annan svamp, samt goda ostar. Mmm. Tryffel kan jag också relatera till.

Peppe Öhman · 3 years ago
Jag är också såld på allt du räknade upp.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.