Veckans lästips (podd och tv-serie)

5 years ago

Visst är det en trevlig tradition att jag varje fredag gör en lista med intressanta texter, poddar och videon? En del av mitt jobb (eller så intalar jag mig) går ut på att ha koll på det som händer i världen och det bästa brukar jag skicka vidare genom den här bloggen.

På facebook, som fyller 15 i år, hålls all bekantskap vid liv. Också om det här livet i många fall påminner mer om det i en zombie. En människas hjärna kan bara hantera ca 150 vänner, 500 bekanta och hålla reda på namn och ansikte för HÖGST 1500 personer. So much för alla 2000 vänner på FB.

Stackars delfiner.

Varför skickar folk nakenbilder av sig själva till andra? Vi granskar den här frågan med Jeff Bezos, världens rikaste man och ägare till bland annat Amazon och The Washington Post som exempel. Här kommer lite bakgrundsinformation till bilderna.

Abort, och speciellt sen abort, ligger högt uppe på den amerikanska agendan och politiker positionerar nu sig enligt tro och moral. Här är några historier av kvinnor som varit tvungna att göra en abort sent i graviditeten.

Alla amerikanska delstater rankade på basen av hur vidriga deras vintrar är. Spoiler: Hawaii är behagligast.

Det här ska vi nog prata om i podden: Sexdockor som tröst för ensamma och/eller experimentsugna män eller ytterligare ett sätt att normalisera uppfattningen om att kvinnor är objekt?

Om rasismen i USA och hur djupt den sitter i samhället.

Att folk numera parar ihop sig över dejtingappar har förändrat hela samhället. En av de stora skillnaderna är att man förr ofta träffades genom bekanta, nuförtiden är det inte sällan totala främlingar som möts.

Att friklättra upp för lodräta bergsväggar där minsta lilla misstag leder till en säker död är så dum att jag knappt kan avsluta den här texten. Samtidigt är jag lite sugen på att se dokumentären.

Vill också tipsa om Slates Political Gabfest som handlar om klimatförändringen. Och This American Life om rom coms. Och så tycker jag att sitcom-serien I'm sorry är kul att kolla på. Och Better Things har premiär den 28.2!

Hanna · 5 years ago
Älskar dessa tips och din blogg <3 Kan du kolla länken till den där artikeln om dating online, kunde inte hitta sidan?

Peppe Öhman · 5 years ago
Förlåt, slarv. Nu funkar den!

Catharina · 5 years ago
Tack för lästips!! Ville läsa om dejtingapparna men är länken kanske fel eftersom jag hamnar på ”day of the Dolphins”?!

Peppe Öhman · 5 years ago
Sorry, nu är den korrekt!

Jenni · 5 years ago
Älskar dessa tips, jag själv orkar inte börja leta efter artiklar osv, läser inte ens nyheter för tillfället. Men att få såna här tips serverade, så blir det helt plötsligt mycket roligare/enklare :)

Peppe Öhman · 5 years ago
så roligt att höra! jag prenumererar också på en del nyhetsbrev bara för att få bra texter utvalda för mig. :)

Peppe Öhman · 5 years ago
testa tömma cacheminnet!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.