Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Nybörjarmisstag i LA | February 21, 2019 | The Way We Play

Nybörjarmisstag i la

3 years ago

Los Angeles är en underbar stad, men också en svår turiststad. Det är inte ovanligt att folk kommer hit, hatar staden och åker till New York eller San Francisco istället. NYC och SF påminner mer om europeiska städer. Det går att promenera från ett ställe till ett annat och på vägen dit snubbla över fantastiska små ställen. I LA måste du veta vart du ska och är det enda du har koll på är stjärnorna på Hollywood Boulevard är du illa ute.

Los Angeles är inte lika lätt att älska som de andra storstäderna i USA, men för de som pallar anstränga sig lite är det en alldeles otrolig stad med vacker natur, otroliga restauranger, drinkar på takterrasser, Stilla havet, delfiner, surf och trevliga människor.

Försök bara undvika följande misstag:

1. Åka österut från Westside efter klockan fyra en eftermiddag. Det gör nämligen alla andra också och i värsta fall kommer du att sitta i trafiken tre gånger längre än beräknat. Onödigt.
2. Planera inte in fler än två aktiviteter per dag. Trafiken som vi just snackade om är oberäknelig och avstånden är långa. Ingen vits att sitta med ångest i trafiken och missa konserten, bordet på Chateau Marmont eller vad det nu är ni ska göra
3. Att inte kolla upp några trevliga restauranger innan ni åker. Inget fel på In-n-Out Burger, men det finns så mycket så gott och härligt. Många av de allra bästa ställena ligger dessutom osynliga för det otränade ögat i lagerlokaler eller på bakgårdar. Var en restaurangprepper.


4. Tro att det inte finns någon kultur i LA: LACMA, The Broad, Getty Center och Hammer Museum är bara några med otroliga konstsamlingar.
5. Stanna i Hollywood. Hollywood är på de flesta ställen långt från glamour, snarare slitet och sunkigt (stundvis på ett härligt sätt!). Det finns mycket, mycket mer av LA att se.
6. Tro att man klarar sig utan solkräm om man inte explicit solar. Det gör man inte.
7. Anta att det är strandväder året om. Bara turister badar och har shorts i januari. Men then again, det är okej att klä sig som man vill. Och bada även om det är kallt som fausiken.
8. Hoppa över stadsdelar/städer som DTLA, Koreatown och Malibu.

Peppe Öhman · 3 years ago
Haha, det glämde jag rdan bort :( Okej, men kommer man helt blek från Norden och landar i LA bränner man sig genast. Så hatt och långärmat då!

Catharina · 3 years ago
Perfekt :-) Grymt bra tips dock!! Både att inse att man kan bränna sig och alka andra tips!! Har aldrig varit sugen på L.A förrän jag läst om staden hos dig!!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.