Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Lifehacks del 2 | February 27, 2019 | The Way We Play

Lifehacks del 2

4 years ago

Det kom så många OTROLIGT bra lifehacks på det här inlägget. Här ligger den första delen och nu kommer del två. (Glöm heller ALDRIG Hannas om att spruta in torrschampo i håret när det är nytvättat EJ smutsigt).

Mitt lifehack gäller faktiskt barnen och det är: ta ALLA strider. Bråkar nästan aldrig med mina numera halvstora barn om kläder/skärmtid/läggdags etc för dom vet att det som vi föräldrar säger är hur det är. Annars bråkar och diskuterar vi om mångt och mycket men aldrig tjafs om just vardagliga saker som handlar om att de ska vara mätta, ha sovit tillräckligt, gjort sina läxor. Värt nu men jobbigt på vägen ibland.

Mitt bästa life hack är att alltid ha ngt att fira, om så bara vädret, en bra dag i skola/på jobb/namnsdagar/fyllivalfrittkul.

Att köpa färdighackad vitlök och ingefära på burk. SÅ mycket lättare att laga rolig mat när man inte behöver skala och hacka en massa vitlöksklyftor.

Bästa lifehack: göra nya grejer.

Bästa lifehack: gul lök och dess MAGISKA bacillbekämpning! funkar på snor, hosta, öronvärk osv., billigt och kan verkligen inte skada och får inga konstiga biverkningar i kroppen så som mediciner kan ge – så blir alltid ORIMLIGT irriterad när folk fnyser och avfärdar tipset som flum eller hippiemetod (jag är inte flummig, tvärtom!). Forts. Hacka i klyftor (behöver inte ens skalas), lägg i en djuptallrik och ställ bredvid sängen till natten. Om man tycker lukten är alltför vidrig kan man också skiva ner lite färsk ingefära och koka upp lite vatten som man häller över (så gör jag oftast). Gör så några nätter, 1-2 brukar räcka (hos oss iaf) innan man sover bättre och snoret/hostan börjar ge med sig. Mot värk i öronen (direkt man känner av det) kan du skära upp en lök på halva, sedan ”rugga upp” lite löksaft, ta en bomullspad/tuss och doppa i löksaften och sen in i örat (inte för långt, se till att det inte kan fastna osv). Håll tussen en timme ungefär, byt sedan ut den några ggr eller lägg in en för natten. Några omslag brukar redan hjälpa innan man känner att värken lättar. Om det fortsätter har det förmodligen blivit alltför infekterat och då ska man ju såklart gå till vårdmottagning. Men jag tycker att hos oss har det hjälpt bra som första hjälp med att använda gul lök som basiluskborttagning.

Just nu så to-do lista. Har fått mig att få mera gjort.

Varje gång jag ska göra något lite jobbigt och börjar tänka att nej ska jag verkligen, då säger jag till mig själv -jag gör det för framtids-Lina hon kommer bli så glad! Så går det oftast lite lättare iaf.

Gör roliga saker, funkar inte det, bit ihop, det blir bättre snart. Sitt inte fast, flytta på dig.

Slå ett kokt ägg i bordet så står det av sig självt, slipp äggkoppen.

Försök sätta linser/bönor på blöt varje kväll så så går det snabbt att laga mat nästa dag + billigt och gott.

Bästa lifehacket är absolut att gå och lägga sig tidigt, så härligt att vakna tidigt och dessutom utsövd – eller bara ha tid att sova igen förlorad sömn!

Att vara snäll och se de goda i folk men säga nej om man blir utnyttjad. Städa köket genast, lukta gott har parfym i bilen, bada, läser och skriver snabbt, gilla högt o lågt akademisk text och damtidningar, Wahlgrens värld och Babel !

Våga hoppa o våga säga ja, även fast du inte vet var eller hur du landar. Våga följa magkänslan.

Det bästa jag gjort var att skaffa en väluppfostrad man, så tacksam över mina svärföräldrar! De har uppfostrat två söner till fantastiska äkta män. Jag och min man har aldrig någonsin grälat om städning (han kanske grumsar ibland att jag är slarvig…) eller pengar, eller vems tid som är mest värdefull. Vi lever inte tjafsfritt så klart men väldigt jämlikt. Nu har vi inga barn, men jag ser hur min svärfar agerar och hur min svåger agerar och har svårt att tänka mig att min man skulle agera annorlunda.

emzi · 4 years ago
Dom här inläggen är så härliga!

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis.