Gott och blandat

2 years ago

I somras fick jag låna en elcykel av Wheelström. Älskade den! Fast den som älskade den allra mest var ändå Magnus som varje morgon tog den till TV4. De som minns exakt hur varm sommaren var och vet hur mycket Maggan svettas kan förstå hans lycka. Här är en liten intervju Wheelström gjorde med mig.

Och så gjorde Maja och jag en podd om målsättningar. Jag pratade ganska öppet om mina och jag måste erkänna att det känns lite läskigt att blotta sig. Tänk om det framgår att jag bara är en bluff och inte kan någonting alls. Jaja, Maja delar i alla fall med sig konkreta tips att följa för den som vill nå sina mål.

Den här texten i DN om hur kvinnors ilska alltid förklaras med hormoner (pms, klimakteriet, mens etc) och om hur kvinnors sociala status är kopplat till vårt utseende tycker jag var bra. Kommer vi att se en klimakterievår på samma sätt som mensvåren för några år sedan?

Ja och så gjorde jag min första intervju kopplat till Ett himla tjat om hästar idag. VÄLDIGT kul var det.

Anna · 2 years ago
Vilket otroligt bra avsnitt ni gjort om målsättningar! Det var precis vad jag behövde just nu! Har ett par kommentarer och frågor också... (och känner mig tyvärr lite stalkeraktig efter alla kommentarer jag lämnat på sistone...) Först, tänkte på hur du sa något i stil med ”vad ska folk tro” (om man säger sina mål högt). Så här tänker jag själv HELA tiden, och det är väl ett sätt som det uppmuntras till att tänka på hemma i Sverige. Skulle själv inte kunna säga mina mål till någon där då jag vet att de skulle försöka tala mig ur dem (och då är de inte ens så speciella). Kanske är det bra på så vis att det gör en mer ödmjuk och så att man tänker på andra? Men kan ju i det här fallet även vara hämmande... Anledningen till att jag lägger märke till det här nu är att min man (som är amerikan) helt och hållet saknar detta tankesätt, han förstår inte alls varför man skulle bry sig om vad andra tänker om en (fast är ändå rätt konventionell, men det är en annan historia). Tänkte bara att det är intressant att lägga märke till eftersom det verkar vara en ganska kulturell sak (och kan det även vara så att det är mer vi kvinnor som tänker på detta, är lite så i min bekantskapskrets iaf...) Sen, till målen! Skulle ni/Maja inte kunna ha ett webinar om detta? (eller har det kanske varit ett som jag missat?) Jag har i alla fall en fråga... Mitt problem är nog att jag har för många mål trots allt, men jag vet inte vad jag ska göra åt det. Tex så har jag flera stycken i en ”Hälsa och wellness”-kategori, som ett par olika träningsmål och ett par mentala tränings- och avslappningsmål. Så nu har jag redan fem mål och har bara kommit till träningen... Sen har jag ett som är relaterat till min konst och det är nog mer en motsvarighet till ditt manusskrivande, lite av ett ”drömmål” fast mitt är mer vagt än ditt. Och så kanske jag skulle inkludera något som drar in lite pengar till kontot, samt networking, så det blir ytterligare ett par. Kanske skulle jag även ha något avslappnings- eller återhämtnings/fritidsmål och något mer socialt? Så min fråga är hur du balanserar allt det här, för jag ser inte riktigt hur jag skulle kunna välja bara fem av dessa och låta bli de andra helt, men jag har å andra sidan svårt att hinna med allt... En relaterad fråga har att göra med A i SMART, för Acceptera... Jag har svårt att få träningen gjord så det är därför jag försöker prioritera den mer. Jag känner mer att det är något jag BORDE göra, inte något jag riktigt VILL, men jag vet ju att det är bra för mig och jag mår bättre av det när jag väl gör det. Gör nog ofta de "lättare" sakerna som kanske inte ens finns på mållistan - men som kanske ändå är sånt som behöver göras. Hur gör du eller vad skulle du rekommendera? Ha det bra och du, du skriver och poddar verkligen så bra och varierat! Skulle älska att bara sitta ner och prata över en avokadotoast någon gång ;) (men bor ju alldeles för långt bort).

Peppe Öhman · 2 years ago
älskar alla dina kommentarer så keep them coming! alltid intressant läsning. jag pratade precis med Maja om att ordna ett webinar/en community där vi kunde diskutera målsättningar etc. Och ja! Håller verkligen med om att amerikaner verkar så mycket mer frigjorda i att drömma stort. Tänker att det är en träningsfråga. Om man övar sig på att drömma stort/säga högt det man vill ha vänjer man sig vid det.

Peppe Öhman

Peppe Öhman

Peppe Öhman författare och journalist bosatt i Los Angeles med maken Magnus och barnen Vidar och Majlis. Skriver, rider, springer, äter och har sig.